• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA gina bendruomenių galimybes išlaikyti miestelių ir kaimo vidurines mokyklas

LSA gina bendruomenių galimybes išlaikyti miestelių ir kaimo vidurines mokyklas

2012-06-13 0 887 Views

Tokia savivaldybių pozicija buvo išsakyta birželio 13 dieną, trečiadienį, vykusiame Seimo švietimo ir mokslo komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstomos mokyklų tinklo taisyklės.  

Vyriausybei praėjusiais metais priėmus nutarimą dėl minėtų taisyklių, kai kuriose kaimo mokyklose gali nebesusidaryti po dvi vienuoliktas ir dvyliktas klases, todėl šios mokyklos negalės tapti gimnazijomis, o vyresnių klasių mokinius teks vežti į „artimiausią“ mokyklą, kuri yra už 10 ar net 45 km. Šioms kelionėms iš valstybės biudžeto savivaldybėms papildomai lėšų neskiriama, bet visa našta gula būtent ant jų pečių.

Švietimo ir mokslo ministerija yra parengusi mokyklų tinklo kūrimų taisykles papildantį nutarimo projektą ir numačiusi kriterijus, kuriais remiantis vidurinės mokyklos priskiriamos miesto pakraščio mokykloms, taip pat papildomas specialiųjų kriterijų vidurinėms mokykloms, kurios gali sudaryti ne mažiau kaip dvi vienuoliktąsias klases, sąrašas.

Šiame nutarimo projekte visiškai neatsižvelgta į savivaldybių dar pavasarį Seimui bei Vyriausybei išdėstytus argumentus, todėl LSA siūlo papildyti nutarimą ir įteisinti galimybės akredituotis vidurines mokyklas akredituoti gimnazijomis su viena 11 ir 12 klasėmis jei iki artimiausios mokyklos yra daugiau kaip 10 km.

Kategorija:   Naujienos
Atgal