• Pirmas
  • Naujienos
  • Vertinamas Neįgaliųjų socialinės integracijos programos veiksmingumas

Vertinamas Neįgaliųjų socialinės integracijos programos veiksmingumas

2012-06-22 0 946 Views

Šiuos klausimus birželio 21 d., ketvirtadienį, nagrinėjo socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu sudaryta nauja tarpinstitucinė darbo grupė, kurios tikslas – parengti Neįgaliųjų socialinės integracijos programos vertinimo kriterijus ir iki metų pabaigos įvertinti šios programos veiksmingumą.

„Kaip vieni iš pagrindinių kriterijų buvo įvardinti prieinamumas, paslaugų kokybė ir jų veiksmingumas neįgaliesiems,“ – teigia darbo grupėje dirbanti Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėja Audronė Vareikytė. Pasak jos, artimiausiu metu bus parengtas klausimynas savivaldybių specialistams, atsakingiems už socialinę neįgaliųjų integraciją, bei paslaugas gaunantiems neįgaliesiems, o apibendrinti rezultatai padės įvertinti minėtos programos administravimo tvarkos pakeitimų poveikį ir numatyti galimus pakeitimus.

Primename, jog nuo 2012 metų pasikeitė Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems programos administravimo tvarka, pagal kurią šios programos įgyvendinimo funkcija buvo perduota savivaldybėms. Nuo šių metų pradžios ne Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos departamentas, o savivaldybės vykdė projektų finansavimo konkursus, organizavo projektų atranką bei organizavo kitus neįgaliųjų socialinės integracijos programos įgyvendinimo darbus.

Kategorija:   Naujienos
Atgal