piesinys-600

Savivaldybėse vyko Energetikos dienos

2012-08-28 0 872 Views

Šie renginiai yra Merų pakto – iniciatyvos, įtraukiančios Europos miestus ir miestelius į kovą prieš klimato kaitą – dalis. Paktą jau yra pasirašiusios aštuonios šalies savivaldybės: Akmenės, Anykščių, Vilkaviškio, Šilutės, Šilalės, Pakruojo rajonų ir Kauno bei Panevėžio miestų.

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA), pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimą su Europos Komisijos energetikos generaliniu direktoratu, yra šios iniciatyvos nacionalinis koordinatorius.

Energetikos dienas savivaldybėse organizavo Merų pakto iniciatyvoje dalyvaujanti bei už metodinės pagalbos rengiant Darnios energetikos veiksmų planus teikimą savivaldybėms atsakinga Kauno regioninės energetikos agentūra (KREA). Agentūros specialistai apsilankė Pakruojo, Anykščių, Jurbarko, Šilalės, Elektrėnų, Akmenės ir Trakų savivaldybių vietinėse mokyklose bei darželiuose, kur renginiuose dalyvavo daugiau nei 1000 vaikų.

Pasak LSA direktorės Romos Žakaitienės, svarbu, jog energijos taupymas ir efektyvus išteklių naudojimas šalies gyventojams taptų natūraliu įpročiu, todėl būtina apie tai kalbėti ir rodyti pavyzdį nuo mažų dienų – tiek šeimoje, tiek ugdymo įstaigose.

vaikai

Jai antrina  KREA direktorius Feliksas Zinevičius, teigdamas, jog būtent jaunimas yra būsimi energijos vartotojai bei mokėtojai už elektros, šilumos ir vandens sąskaitas, todėl tik po truputį ir nuo mažens keičiant gyventojų įpročius įmanoma keisti ir esamą situaciją.  

Susitikimų metu vaikai buvo mokomi taupyti energiją mokykloje ir namuose: išjungti šviesą išeinant iš kambario, taupyti šilumą sandarinant langus, naudoti mažiau vandens ir panašiai.  Mažieji renginių dalyviai taip pat buvo įtraukti į įvairias užduotis – buvo rašomi šūkiai energijos taupymo tema, piešiami plakatai ir piešiniai atsinaujinančios energijos tema, atsakinėjama į viktorinos klausimus, rodomi mokomieji animaciniai filmukai, mokantys energijos taupymo bei pristatantys atsinaujinančios energijos išteklių rūšis.

Daugiau informacijos apie Merų paktą rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal