• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybininkams – pasaulinių vadybos ekspertų patirtis

Savivaldybininkams – pasaulinių vadybos ekspertų patirtis

2012-09-19 0 817 Views

 Į rugsėjo 27 dieną vyksiantį renginį deleguoti savo atstovus kviečiamos visos savivaldos institucijos ir savivaldybių įmonės.

Pasak konferencijos organizatorių, biudžetinės organizacijos Lietuvoje atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – iš politikų jos patiria vis didesnį spaudimą mažinti “biurokratinį aparatą” ir veiklos išlaidas, tuo tarpu visuomenė reikalauja ženkliai pagerinti viešųjų paslaugų kokybę. Konferencijoje bus ieškoma būdų, kaip vienu metu išpildyti šias abi sąlygas.

Renginyje bus pateikiami sprendimai, padėsiantys išspręsti viešojo sektoriaus problemas, su kuriomis susiduria ir savivaldybės, jų kontroliuojamos institucijos bei savivaldybės valdomos įmonės. Tai – nepakankamas priskirtų funkcijų, įpareigojimų finansavimas, didėjantis visuomenės spaudimas dar labiau mažinti “biurokratinį aparatą” ir veiklos išlaidas, eksponentiškai augantys visuomenės lūkesčiai dėl viešųjų paslaugų kokybės, vadybinių nuolatinio veiklos gerinimo įgūdžių stoka įvairiose vadovų grandyse, tikrų sėkmės istorijų trūkumas ir jų nepritaikomumas dėl įstaigų specifikos.

Konferencijoje sėkminga patirtimi dalinsis Garantinio fondo vadovai, „LESTO“, “Lietuvos pašto”, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Centrinė projektų valdymo agentūros atstovai, pranešimus skaitys finansų, teisingumo ir ūkio ministrai, Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius.

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas skaitys pranešimą apie Druskininkuose įdiegtus orientacijos į turistus principus. Savo veiklos metodus pristatys didžiausia mokesčių mokėtoja informacinių technologijų ir telekomunikacijų sektoriuje bendrovė TELE2.

Organizatorių kvietimu pirmą kartą į Lietuvą atvyksta žymiausi Apribojimų teorijos ekspertai –  šiuo metu Fukušimos aplinkos atstatymo projektams vadovaujantis Yuji Kishira (Japonija) bei prestižinio apdovanojimo „Award of Excellence“ laimėtojos Jutos valstijos (JAV) darbo biržos vykdomojo direktoriaus pavaduotojas Gregas Gardneris.

Iš viso konferencijoje dalyvaus 30 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio. Renginys vyks 2012 m. rugsėjo 27 dieną Vilniuje, LITEXPO parodų, kongresų ir konferencijų centre.

Informaciją apie registraciją, dalyvio mokestį, pranešėjus bei renginio programą rasite interneto adresu http://efk.lt/programa/.

Kategorija:   Naujienos
Atgal