• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA direktorė R. Žakaitienė pakviesta dirbti Viešojo valdymo tobulinimo komisijoje

LSA direktorė R. Žakaitienė pakviesta dirbti Viešojo valdymo tobulinimo komisijoje

2013-03-22 0 996 Views

Ministrų kabinetas posėdyje Komisijai pavedė teikti pasiūlymus Vyriausybei, o prireikus ir Vyriausybės strateginiam komitetui, dėl strateginio valdymo ir viešųjų finansų valdymo tobulinimo, viešojo valdymo efektyvumo, veiksmingumo ir skaidrumo, viešųjų paslaugų teikimo ir administravimo tobulinimo, efektyvesnio valstybės turto valdymo.

Komisijos pirmininku paskirtas Ministro Pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas R. Motuzas teigė, jog bus dedamos visos pastangos siekiant efektyvaus ir skaidraus viešojo valdymo, orientuoto į visuomenės poreikių tenkinimą ir socialinį teisingumą.

Viešojo valdymo tobulinimo komisijoje darbą tęs asociacijos „Žinių ekonomikos forumas” tarybos pirmininkas H. Brožaitis, viešosios įstaigos „Europos socialiniai, teisiniai ir ekonominiai projektai” valdybos pirmininkas K. Maniokas, Viešosios politikos ir vadybos instituto programų vadovas V. Nakrošis, Prezidentės vyriausiasis patarėjas N. Udrėnas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius R. Vilpišauskas ir finansų viceministras E. Žilevičius.

Komisijoje taip pat dirbs Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto patarėjas A. Astrauskas, Ministro Pirmininko tarnybos Strateginio valdymo departamento Viešojo valdymo skyriaus vedėjas A. Duksa, Vidaus reikalų ministerijos kancleris E. Gustas, Ūkio ministerijos kancleris G. Miškinis, Sveikatos apsaugos viceministras E. Mačiūnas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinis direktorius G. Rainys, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas V. Sutkus, premjero visuomeninis konsultantas teisės klausimais K. Virbickas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė R. Žakaitienė.

R. Motuzas teigė, jog bus orientuojamasi į Viešojo valdymo tobulinimo 2012-2020 metų programos efektyvų įgyvendinimą, sisteminių valdymo problemų analizę. Pasak komisijos pirmininko, priimant sprendimus bus svarbus politikų ir visuomenės palaikymas. Tuo tarpu LSA direktorė pasidžiaugė, kad pirmą kartą į komisiją įtraukiamas ir savivaldybių atstovas, kuris atstovaus savivaldos interesus tobulinant viešąjį valdymą, siekiant valdymo efektyvumo ir institucijų veiklos skaidrumo.

Komisijos nariai už darbą negauna jokio atlygio.

Kategorija:   Naujienos
Atgal