LSA lankėsi Europos regionų asociacijos vadovai

2013-09-09 0 747 Views

Susitikimo metu svečiai pristatė AER veiklą, pasiekimus atstovaujant Europos valstybių regionų interesus, teikiamas paslaugas jos nariams, pavyzdžiui mokymus, analitines ir informacines paslaugas. Susitikimo metu taip pat buvo aptartos galimybės Lietuvos regionams dalyvauti AER veikloje bei naudotis šios organizacijos turimais intelektiniais, informaciniais bei lobistiniais ištekliais.

LSA direktorei R. Žakaitienei pažymėjus jog Lietuvoje šiuo metu nėra institucijų kurios pagal savo teisinį statusą galėtų tiesiogiai dalyvauti AER veikloje, šalys sutarė jog LSA Lietuvos savivaldybėms pristatys bendradarbiavimo su AER galimybes.

AER – didžiausia Europos regionus vienijanti organizacija, kurios nariais šiuo metu yra 238 mūsų žemyno regionai iš 35 valstybių, taip pat regionai-stebėtojai iš Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, jos veikloje taip pat dalyvauja ir specialieji partneriai iš Kanados, Pietų Afrikos Respublikos, Tuniso. Organizacija aktyviai veikia tiek Europos sąjungos, tiek ir Europos Tarybos lygmeniu, atstovaudama tiek ES valstybių narių, tiek ir kitų Europos šalių regionų interesus.

Daugiau informacijos apie AER veiklą galite rasti šios organizacijos interneto svetainėje, adresu www.aer.eu

Kategorija:   Naujienos
Atgal