• Pirmas
  • Naujienos
  • Programa URBACT kviečia prisijungti prie socialinės kampanijos „Tag your Ideal City”

Programa URBACT kviečia prisijungti prie socialinės kampanijos „Tag your Ideal City”

2013-10-07 0 781 Views

URBACT siekia išplėsti miestų problemų diskusiją: pratęsti ją virtualiajame pasaulyje, ir, socialinių tinklų pagalba, į ją įtraukti platesnę visuomenės dalį. Todėl „Twitter” gali būti įrankiu, padedančiu išsiaiškinti, kaip žmonės įsivaizduoja idealų miestą.

URBACT kviečia dalyvauti ir prisidėti prie šios kampanijos – savo „Twitter” paskyroje trumpai aprašyti idealų miestą ir pasidalinti šia vizija su kitais vaizdiniu ar žodiniu formatu naudojant žymę #URBACTcity (lengvesniam atskyrimui, ir kitus raktinius žodžius siūloma pažymėti ženklu #), pavyzdžiui: „#URBACTcity is #sustainable #clean #nocrime #manyjobs”.

Kampanijos tikslas – surinkti labiausiai įkvepiančias idėjas diskusijai, nagrinėti skirtingas žodžio„miestas” reikšmes. Šiuolaikiniai miestai yra dinamiški ir labai skirtingi, tačiau jie neabejotinai turi ir bendrų bruožų. Todėl dalyvauti kviečiami visi – miestų specialistai, eiliniai gyventojai, studentai, profesionalai, jaunimas ir suaugusieji – kuo įvairesnės ir platesnės dalyvių gretos, tuo įdomesni požiūriai, bei didesnė tikimybė geriau suprasti sudėtingus miestų evoliucijos procesus.

Nuomonės, surinktos „Twitter”, bus rodomos „Open Days” metu Briuselyje vyksiančios Regionų komiteto organizuojamos parodos „100 EUrban Solutions” stendo ekranuose. Parodos žiūrovai, vietoje pasidalinę savo idėja, gaus ženkliuką, patvirtinantį, jog jie yra neabejingi miestų ateičiai.

Kampanijai pasibaigus atsitiktiniu būdu iš visų dalyvavusiųjų bus išrinktas vienas laimingasis, kurio laukia puikus prizas – esė rinktinė „The City Reader”.

Kategorija:   Naujienos
Atgal