• Pirmas
  • Naujienos
  • Baltijos jūros regiono programa kviečia pateikti savo klausimus ir nuomonę dėl būsimos programos
bamap

Baltijos jūros regiono programa kviečia pateikti savo klausimus ir nuomonę dėl būsimos programos

2014-03-05 0 1275 Views

Naujoji programa buvo rengiama nuo 2012 m.; viso proceso metu buvo taikomas vienbalsiškumo principas, siekiant užtikrinti, kad programa atitinka realius tarptautinio bendradarbiavimo poreikius šiame regione. Suinteresuotosios šalys ir ekspertai buvo įtraukti į įvairius programos rengimo tarpsnius – tyrimus dėl projektų įgyvendinimo tvarkos; teminius seminarus, kurie padėjo nustatyti pagrindinius su finansavimo prioritetais susijusius iššūkius regione ir kt.

Šių viešųjų konsultacijų tikslas – nustatyti galimas spragas ar neatitikimus dokumentuose, remiantis suinteresuotųjų šalių bei potencialių tikslinių grupių patirtimi ir nuomonėmis. Tačiau, atsižvelgiant į tai, jog programos rengimas jau įsibėgėjęs, esminiai pokyčiai yra mažai tikėtini. Todėl labiausiai laukiami yra komentarai apie galimus patobulinimus jau esamoje finansavimo prioritetų struktūroje.

Dabartinė viešoji konsultacija organizuojama kaip paralelinė konsultacijoms dėl:
a) Vykdomosios programos projekto ir
b) Strateginio poveikio aplinkai ataskaitos projekto.

Komentarų apie šiuos dokumentus laukiama iki kovo 28 d. (Lietuvos institucijos išimties tvarka gali pateikti savo pastabas iki balandžio 11 d.) Kuo anksčiau pateikti atsiliepimai suteiktų daugiau laiko programos institucijai juos įvertinti ir nurodyti paskesnes priemones. Visi komentarai turi būti pateikti anglų kalba; taip pat itin svarbu aiškiai nurodyti komentuojančiąją instituciją. Pastabos apie Vykdomosios programos projektą ir Aplinkosaugos ataskaitos projektą turi būti pateiktos atskirose komentarų formose PDF formatu ir siunčiamos elektroniniu paštu adresu- consultation@eu.baltic.net

Išsamesnę informaciją ir reikalingas dokumentų formas galite rasti Baltijos jūros programos tinklapyje.

Kategorija:   Naujienos
Atgal