• Pirmas
  • Naujienos
  • Naujam ES finansavimo periodui telkiamos savivaldos ir mokslininkų pajėgos
seminars hero

Naujam ES finansavimo periodui telkiamos savivaldos ir mokslininkų pajėgos

2014-11-19 0 1007 Views

ES struktūrinė ir Sanglaudos fondų parama yra vienas svarbiausių šalies regioninės plėtros finansavimo šaltinių ir vietos savivaldos vaidmuo pritraukiant europines lėšas į regionus ypač svarbus.

Kaip niekada reikšmingas tampa atsakingas ES lėšų panaudojimas ir tikslingas investicinių projektų realizavimas, kadangi per 10 narystės metų Lietuvai pasiekus 72 procentus Europos Sąjungos pragyvenimo lygio vidurkio, ateinantis finansavimo periodas, gali būti paskutinis tokių didelės apimties išmokų laikotarpis. Labai svarbu užtikrinti, kad skiriamos lėšos būtų panaudojamos pačiu tikslingiausiu būdu, siekiant naudos regionams ir miestams bei keičiant ten gyvenančių žmonių gyvenimą į gerąją pusę.

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) su Mykolo Romerio universitetu (MRU) lapkričio 20 dieną organizuoja konferenciją, kurioje bendram tikslui telkiamos savivaldos ir mokslininkų pajėgos.

Pagrindinis konferencijos išskirtinumas tai, kad į ES struktūrinių lėšų panaudojimą bus siekiama pažvelgti ne pastarąją politiką formuojančių žmonių, bet akademinės bendruomenės akimis. Europos Komisija pripažįsta, jog viena pagrindinių augimą skatinančių sričių yra moksliniai tyrimai ir inovacijos, todėl plėtojant regionus labai svarbus ir universitetų, mokslo įstaigų vaidmuo.

Didelis dėmesys bus skiriamas savivaldybėms, kurios sanglaudos politikoje yra svarbus žaidėjas, nes būtent investicijų pritraukimo uždaviniai, sprendžiami regionų, savivaldybių lygmenyje, lemia ekonominės – socialinės situacijos keitimąsi ne tik regione, bet ir visoje šalyje.

Konferencijos metu bus nagrinėjamos praeito etapo ES paramos įsisavinimo klaidos ir savivaldybių patirtis, kartu su akademine bendruomene ieškoma inovatyvių sprendimų, kaip atsakingai ir protingai investuoti ES paramą į ateitį, kad ji pasiektų kiekvieno šalies regiono žmogų.

Konferencijoje dalyvauja finansų bei vidaus reikalų ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje, Savivaldybių asociacijos, šalies savivaldybių ir akademinės bendruomenės atstovai.

Lapkričio 20 d.;10.30 val.
Mykolo Romerio universitetas
(Ateities g. 20, CR-I, 414 aud., Vilnius)

Daugiau informacijos:
LSA atstovė viešiesiems ryšiams
Simona Žadvidaitė 8-618 58706

Kategorija:   Naujienos
Atgal