• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos atstovai Briuselyje aptarė aktualius bankų veiklos klausimus
bendras 600

Lietuvos atstovai Briuselyje aptarė aktualius bankų veiklos klausimus

2015-05-19 0 876 Views

Susitikimui pasirinkta tema „Kaip finansų krizė ir naujas reguliavimas keičia bankų veiklą? Ar bankų veikla tenkina visuomenės ir verslo lūkesčius?“

Diskusijoje iškelta savivaldybėms ypač aktuali problema – dėl didelių įsiskolinimų patiriama nemažai sunkumų skolinantis lėšų vietiniams investiciniams projektams. Pasak Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorės Romos Žakaitienės, viena iš išeičių galėtų būti galimybė nupirkti savivaldybių skolas, išleidžiant vertybinius popierius, tačiau kol kas realių diskusijų šiuo klausimu nėra.

 stalas 600

Lietuvos delegacijų atstovai iškėlė klausimą dėl gana sudėtingų ir ilgų procedūrų skolinantis iš bankų. Tai ypač aktualu kalbant apie ūkininkų veiklos finansavimą. Pasak LBA prezidento Stasio Kropo, viena iš išeičių ūkininkams, naudojant ES paramą, galėtų būti platesnis lizingo galimybių pritaikymas. Pastaroji priemonė patraukli dėl to, kad  nereikalingas užstatas, sprendimai priimami kur kas operatyviau ir lanksčiau nei paskolos suteikimo atveju, tačiau kol kas tam trukdo teisinė aplinka.

Aptartas ir bankų teikiamų paslaugų perkėlimas į virtualią erdvę bei finansinio raštingumo svarba. Komitetų nariai konstatavo, kad svarbia užduotimi lieka tokių žinių privalomas įdiegimas Lietuvos mokyklose.

Diskusijos dalyviai nutarė ir ateityje rengti susitikimus įvairiais ekonominiais, socialiniais ir kultūriniais klausimais.

Kategorija:   Naujienos
Atgal