• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA rengia konferenciją savivaldybių komunikacijos specialistams

LSA rengia konferenciją savivaldybių komunikacijos specialistams

2015-11-04 0 833 Views

Konferencija siekiama paskatinti Lietuvos savivaldybes kurti ar tobulinti savo komunikacijos ir viešųjų ryšių strategijas, kurios padėtų savivaldybėms tapti labiau matomomis ir atviromis savo bendruomenėms.

Jau tradicija tapusi kasmetinė LSA konferencija savivaldybių viešųjų ryšių specialistams šiemet praplės savo patirčių lauką ir pristatys efektyviausius komunikacijos pavyzdžius iš kitų ES šalių.

Pirmoji konferencijos dalis skirta aptarti būdus, kuriais naudojasi ES institucijos viešindamos savo informaciją tiesiogiai šalių narių piliečiams, bei atskleisti priemones, kuriomis siekiama ES naujienas padaryti aktualiomis vietos lygmeniu.

Antroji konferencijos dalis bus labiau praktinė. Joje bus diskutuojama apie konkrečius iššūkius, su kuriais susiduria savivaldybių viešųjų ryšių specialistai ar atstovai spaudai norėdami paskleisti tam tikrą informaciją piliečiams per vietinę, regioninę ar nacionalinę žiniasklaidą. Šiems klausimams aptarti bus pasitelkiami gerosios praktikos ES šalyse pavyzdžiai.

Konferenciją „Komunikacija vietos lygmeniu: ES gerosios praktikos pavyzdžiai, tendencijos ir priemonės“ moderuos „Žinių radijo“ laidų vedėjas Aurimas Perednis.

Pasitelkus LSA vykdytos savivaldybių viešųjų ryšių specialistų apklausos rezultatus, praktinėje konferencijos dalyje bus aptarti šie specialistus dominantys klausimai:

          politinė komunikacija;

          kaip valdyti komunikacijos krizes bei kaip efektyviai komunikuoti krizinėse situacijose;

          kaip ES bei kitas naujienas paversti vietinėmis naujienomis;

          kaip efektyviai bendrauti su vietine ar nacionaline žiniasklaida;

          kokios yra komunikacijos vietiniame lygmenyje tendencijos, nauji metodai bei įrankiai.

Svarbi konferencijos dalis – betarpiškas bendravimas tarp jos dalyvių ir lektorių. Kontaktus užmegzti bei pasidalinti patirtimi bus galima neformalių pietų metu.

Konferencija vyks Vilniuje, lapkričio 26 dieną 10.30-17.30 val., Vilnius miesto tarybos posėdžių salėje.

Renginys yra nemokamas, tačiau vietų skaičius jame ribotas. Norinčius dalyvauti, prašome užsiregistruoti iki lapkričio 17 d. adresu https://www.lsa.lt/lt/renginiai.

Preliminarią renginio programą rasite čia.

Kilus klausimams, kreipkitės: Indrė Vilūnienė, 8 5 231 36 98, 8 618 58706, indre.viluniene@lsa.lt

Kategorija:   Naujienos
Atgal