• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos savivaldybėse – Europos atliekų mažinimo savaitės renginiai

Lietuvos savivaldybėse – Europos atliekų mažinimo savaitės renginiai

2015-11-24 0 972 Views

Europoje jau septintąjį kartą minima Europos atliekų mažinimo savaitė vyksta lapkričio 21- 29 dienomis. Aplinkos ministerijos iniciatyva, pirmą kartą prie šios iniciatyvos prisijungė ir Lietuva.

Atliekų mažinimo idėjos įvairiais būdais skleidžiamos renginiuose, kurie vyksta tiek savivaldybėse, tiek bibliotekose, mokyklose, darželiuose, visuomeninėse organizacijose ir bendruomenėse. Renginių dalyviai gamina žaislus ir rankdarbius iš atliekų, keičiasi nereikalingais daiktais, susipažįsta su informacija apie atliekų rūšiavimą ir antrinį atliekų panaudojimą.

Europos atliekų mažinimo savaitės tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į aukščiausiąjį atliekų tvarkymo prioritetą, tai yra – jų susidarymo prevenciją. Akcijos metu skatinama taupyti popierių įstaigose, taisyti, o ne išmesti sugedusius buities daiktus ir žaislus, gaminti dovanas ir kalėdinius žaislus iš atliekų, organizuoti blusturgius, mainytis daiktais, knygomis, organizuoti edukacinius užsiėmimus atliekų rūšiavimo klausimais, skatinti dovanoti nematerialias dovanas, o materialias pakuoti į savo rankomis pagamintą pakuotę iš atliekų.

Kategorija:   Naujienos
Atgal