• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos merai Kinijoje aptaria bendradarbiavimo galimybes
Kinija tautiniai 1200

Lietuvos merai Kinijoje aptaria bendradarbiavimo galimybes

2016-06-17 0 962 Views

Šių metų susitikimo tema – „Kinijos ir Centrinės bei Rytų Europos šalių bendradarbiavimas: naujos galimybės, naujos teritorijos, naujos erdvės“. Renginys yra skirtas aptarti bendradarbiavimo galimybes su savivaldybėmis investicijų ir prekybos srityse.

Birželio 16 d., ketvirtadienį, vykusiame 16 Europos šalių ir Kinijos vietos lyderiu susitikime Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentas Ričardas Malinauskas pažymėjo, kad Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimas intensyvėja tiek verslo srityje, tiek valstybiniu lygiu – ketinama investuoti į Klaipėdos jūrų uostą, geležinkelius, vyksta bendradarbiavimas telekomunikacijų, technologijų srityse.

„Lietuvos vietos valdžios atstovai mato Kiniją kaip potencialų investuotoją regionuose. Ypač tai aktualu turizmo srityje. Pavyzdžiui, plėtojant medicininį turizmą ilgametes tradicijas turinti Kinija galėtų būti puiki partnerė kuriant naujus sveikatinimo produktus,“ – forume teigė LSA prezidentas.
Renginio metu vyksta ir eksporto bei importo mugė, kurioje įrengti Trakų, Anykščių ir Druskininkų stendai.

Kinija ektranas 1200

Renginyje, kurį organizuoja Kinijos bendradarbiavimo su Centrinės bei Rytų Europos šalimis sekretoriatas, Provincijų ir regionų valdytojų asociacija ir Hebei provincijos vyriausybė, dalyvauja ir Trakų rajono merė Edita Rudelienė, Akmenės rajono meras Vitalijus Mirtofanovas, Šilalės rajono meras Jonas Gudauskas, Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras, Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis bei Alytaus rajono administracijos direktorė Jolnta Kručkauskaitė.

Lietuvos delegacija susitiko ir su Lietuvos ambasadore Kinijoje Ina Marčiulionyte.

Kinija su ambasadore 1200

2012 metais LSA yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimą su Kinijos liaudies draugystės su užsienio šalimis asociacija. Tai jau ketvirtasis Lietuvos savivaldybių vadovų vizitas į šią šalį.

Kategorija:   Naujienos
Atgal