• Pirmas
  • Naujienos
  • Konferencijoje – apie savivaldybių bendradarbiavimo aplink Baltijos jūrą galimybes

Konferencijoje – apie savivaldybių bendradarbiavimo aplink Baltijos jūrą galimybes

2016-08-23 0 889 Views

Į renginį, kuris vyks rugsėjo 15 d. Vilniuje, kviečiami vietos politikai, savivaldybių administracijų atstovai, dirbantys tarptautinio bendradarbiavimo srityje, taip pat verslumą savivaldybėse skatinančių organizacijų atstovai.

Konferencija sudaryta iš 3 darbo sesijų. Įvadinėje bus aptarta ES BJRS padėtis ir įgyvendinimas akcentuojant glaudaus tarptautinio bendradarbiavimo politinę, ekonominę svarbą, tikimasi politinės diskusijos.

Antroje sesijoje bus pristatyti gerieji tarptautinio bendradarbiavimo vietos lygiu Baltijos jūros regione pavyzdžiai, dalijamasi gerąja patirtimi dalyvaujant įvairiuose bendruose projektuose, tarptautinėse platformose bei tinkluose.

Trečioje sesijoje bus diskutuojama, kaip stiprinti savivaldybių gebėjimus ir žinias skatinant aktyvesnį dalyvavimą regioniniuose projektuose ir ieškant regioninių partnerių. Ypatingas dėmesys bus skiriamas bendradarbiavimui tarp savivaldybių ir verslo atstovų bei įvairioms finansinėms priemonėms.
Pertraukų metu vyks partnerių paieškos ir projektų idėjų mugė, kuriai vadovaus užsienio ekspertai.

Registracijos į konferenciją formą rasite čia. Registruojantis skiltyje „Komentaras“ prašytume nurodyti, ar norėsite dalyvauti konsultacijose dėl partnerių paieškos ir projektų idėjų, jeigu taip – kokia tema jus domina. Šią informaciją pateiksime tarptautiniams konsultantams, kad jie galėtų tinkamai pasiruošti susitikimui su jumis.

Programą rasite čia.

Konferencija vyks Užsienio reikalų ministerijoje, J. Tumo-Vaižganto g. 2, Vilnius. Kilus klausimams, teiraukitės – Aurelija Laurušonytė 870652733, aurelija.laurusonyte@urm

Kategorija:   Naujienos
Atgal