• Pirmas
  • Naujienos
  • Darni maisto ir sveikatos politika – RK sesijos dėmesio centre
RKlogo

Darni maisto ir sveikatos politika – RK sesijos dėmesio centre

2017-03-24 0 1056 Views

Sesijoje pranešimą skaitė už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Komisijos narys Vytenis Andriukaitis, kuris pabrėžė vietos ir regionų valdžių indėlį vystant darnią maisto politiką. Pasak komisaro, savivaldybės gali turėti daug įtakos formuojant sveikos mitybos principus mokyklose, darželiuose, įgyvendinat aplinkosaugines, sveikatos programas.

RK nariai svarstė ir dviejų rezoliucijų projektus – „Europos Regionų komiteto prioritetai pagal 2018 m. Europos komisijos darbo programą“ bei „Teisinės valstybės principas ES iš vietos ir regionų perspektyvos“.

Pirmajame dokumente RK pabrėžia, kad ES turėtų labiau vadovautis principu „iš apačios į viršų“ ir susitelkti ties svarbių uždavinių, kurių miestai, regionai ir valstybės negali išspręsti patys, sprendimu.

Antrajame dokumente RK nariai atkreipia dėmesį į tai, kad visos ES valstybės narės ir visi valdžios lygmenys turėtų vykdyti savo įsipareigojimus vieni kitiems ir ginti vertybėmis pagrįstą Europos projektą nuo šioms vertybėms kylančių grėsmių.

Sesijoje taip pat svarstyta nuomonė dėl pažangios specializacijos strategijos, rezoliucija dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES poveikio vietos ir regionų valdžios institucijoms bei kiti klausimai.

Sesijoje dalyvavo Lietuvos delegacijos RK nariai – Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, Pagėgių meras Virginijus Komskis, Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius, Kauno miesto tarybos narys Andrius Kupčinskas, Šiaulių miesto tarybos narė, Daiva Matonienė ir Švenčionių tarybos narys Vytautas Vigelis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal