• Pirmas
  • Naujienos
  • Regionų komitetas pritarė Lietuvos atstovės parengtai nuomonei
20170717 2

Regionų komitetas pritarė Lietuvos atstovės parengtai nuomonei

2017-07-14 0 971 Views

Pristatydama nuomonę D. Matonienė pasveikino Europos Komisijos siūlymus reformuoti energetikos rinką siekiant suteikti vartotojams daugiau galių ir tapti lygiaverčiais rinkos dalyviais. Ji pabrėžė, kad geriausias būdas garantuoti prieinamas energijos kainas, energijos tiekimo saugumą ir sudaryti sąlygas ekonomiškai efektyviai integruoti didesnius iš atsinaujinančiųjų išteklių pagamintos energijos kiekius yra integruota energijos rinka.

„Atsinaujinanti energija gali būti konkurencinga, tačiau atsinaujinančių energijos išteklių plėtrai ir integracijai rinkoje reikalingi dideli finansiniai ištekliai. Todėl būtina turėti aiškią informaciją apie galimybę po 2020 metų pasinaudoti ES finansiniais instrumentais bei skatinti valstybes taikyti pažangias finansinės inžinerijos priemones ir investicijų pritraukimą iš privataus sektoriaus, taip pat – užtikrinti, kad parama atsinaujinančiai energetikai neribotų konkurencijos ir nediskriminuotų likusių rinkos dalyvių“ – teigė D. Matonienė. Pažymėdama svarbų vietos ir regionų valdžių vaidmenį pranešėja paragino Europos Komisiją sprendžiant energetikos klausimus vietos ir regionų valdžios institucijas laikyti lygiaverčiais centrinės valdžios partneriais.

20170717 1 

Tai jau antroji delegacijos narės parengta RK nuomonė energetikos tema.

Šios plenarinės komiteto sesijos metu taip pat išrinktas naujas jo pirmininkas – dvejus su puse metų RK vadovavusį Markku Markkula pakeitė Karlas-Heinzas Lambertzas (Karl-Heiz Lambertz). Taip pat patvirtinti nauji RK Biuro nariai. 

20170717 3

Sesijoje RK nariai aptarė ir Estijos pirmininkavimo ES prioritetus, programą „Horizontas 2020“, ekologiškų ES autobusų iniciatyvą ir ES energetikos „žiemos dokumentų rinkinį“.

Sesijoje dalyvavo Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, Pagėgių meras Virginijus Komskis, Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius, Visagino savivaldybės mero pavaduotoja Zinaida Tresnickaja, Kauno miesto tarybos narys Andrius Kupčinskas ir Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Vytautas Vigelis.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal