„Laisvės piknike“ pristatytas LSA projektas „Globalūs Regionai“

2018-08-28 0 1428 Views

Kaune vykusiame idėjų festivalyje „Laisvės piknikas“ pristatytas Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) projektas „Globalūs regionai“. Ryškus projekto stendas kvietė pikniko lankytojus išsamiau susipažinti su šia iniciatyva bei pabendrauti su savivaldybių ir LSA atstovais.

Nemuno saloje vykusiame renginyje savo veiklą pristatė ir su pikniko lankytojais bendravo LSA bei „Globalių regionų“ atstovai iš Kauno, Panevėžio, Utenos, Birštono ir Širvintų savivaldybių.
„Džiaugiamės festivalio metu galėdami pristatyti nacionalinį projektą „Globalūs regionai“. Šiuo metu prie jo prisijungę dvylika savivaldybių ir šis skaičius nuolat auga. Projekto tikslas – integruoti išvykusius lietuvius į savo gimtojo miesto ar rajono gyvenimą. Pastebime, kad šalies savivaldybės vis daugiau dėmesio skiria ryšiams su diaspora, buria išvykusiųjų bendruomenes ir bendradarbiauja su jomis kuriant savo krašto gerbūvį“, – teigia LSA atstovė Modesta Kairytė.

Festivalis pritraukė didelį būrį žmonių iš visos Lietuvos, tarp jų ir žymius politikus, visuomenės veikėjus, ekspertus. Renginio metu vyko įvairios diskusijos, koncertai bei pramogos vaikams.
Pasak „Laisvės pikniko“ organizatorių pagrindinis šio renginio tikslas – nubrėžti konkrečias gaires, ką kiekvienas iš mūsų gali padaryti per artimiausius metus, kad valstybė ir jos piliečiai gyventų geriau.

Laisvės piknikas“ pirmą kartą surengtas 2016 metais. Jo idėja kilo žurnalistui Andriui Tapinui, po to kai buvo atsisakyta leisti jam susitikti su Kauno rajono bendruomene. Tuomet A. Stulginskio universitete vykęs renginys sulaukė didelio palaikymo.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal