• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA ir CEEP konferencijoje – aptartas socialinis dialogas Europos valstybėse

LSA ir CEEP konferencijoje – aptartas socialinis dialogas Europos valstybėse

2018-12-20 0 1464 Views

Šią savaitę Vilniuje vyko LSA ir CEEP (angl. European Centre of Employers and Enterprises providing Public Services) organizuotas seminaras socialiniam dialogui aptarti.

Renginio metu analizuoti šiuo metu aktualūs Europoje socialinio dialogo klausimai. Socialinis dialogas – tai įvairiapusis socialinių partnerių bendradarbiavimas. Jis svarbus tiek dirbantiesiems asmenims, tiek darbdaviams ir jų organizacijoms, tiek ir visai valstybei. Pagrindinis socialinio dialogo tikslas – skatinti bendro sutarimo paieškas ir demokratinį pagrindinių suinteresuotų šalių dalyvavimą. Tai – priemonė socialinėms ir ekonominėms problemoms spręsti. Socialiniai partneriai yra darbuotojų ir darbdavių atstovai bei įvairios jų organizacijos (darbdavių organizacijos, profesinės sąjungos ir kita).

Europinės organizacijos vienijančios darbdavius CEEP atstovai vizito Lietuvoje metu susirinkusiesiems išsamiai pristatė savo tikslus, pagrindines veiklas bei darbo metodus.

„Esame socialinis partneris Briuselyje, užsiimame lobistine veikla, skatiname socialinį dialogą tarp įvairių Europos valstybių. Siekiame, kad kuo daugiau skirtingų šalių atstovautų mūsų tinkle. Įvairiapusiškumas yra mūsų stiprioji pusė“, – teigė CEEP generalinė sekretorė Valeria Secretary.

Konferencijos metu skirtingų Europos šalių atstovai dalinosi savo patirtimi ir geraisiais pavyzdžiais socialiniam dialogui plėtoti. Diskusijos metu ieškota bendrų atsakymų į aktualiausius šios srities klausimus.

CEEP atstovai susirinkusiesiems taip pat pristatė atliktą tyrimą apie viešojo intereso socialines paslaugas Europos valstybėse. Tyrime išsamiai išanalizuotos Kipro, Maltos, Vengrijos, Rumunijos, Bulgarijos ir Lietuvos įvairios socialinės paslaugos bei šių paslaugų teikėjai. Taip pat savivaldybių atsakomybė teikiant tokias paslaugas, viešojo ir privataus sektoriaus vaidmuo, kylantys iššūkiai ir problemos.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal