• Pirmas
  • Naujienos
  • Prezidentas kviečia stiprinti savivaldos ir nacionalinės valdžios dialogą

Prezidentas kviečia stiprinti savivaldos ir nacionalinės valdžios dialogą

2019-10-11 0 1279 Views

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos iniciatyva Valdovų rūmuose įvyko Regionų forumas, skirtas Vietos savivaldos dienai pažymėti ir svarbiausiems regionų plėtros klausimams aptarti. Diskusijose buvo ieškoma būdų, padėsiančių bendromis institucijų pastangomis stiprinti šalies regionus kaip būtiną žmonėms gerovės elementą.
Prezidentas pabrėžė, jog girdi ir supranta savivaldybių bei regionų problemas, kurioms ilgą laiką stigo dėmesio.
„Šiandien mes privalome ieškoti būdų, kaip mažinti regioninę atskirtį, nes daugeliu atveju ji yra susijusi ir su socialine atskirtimi. Tai trukdo įgyvendinti aktyvios socialinės ekonomikos ir socialinės politikos principus. Lengva šiame kelyje nebus, tačiau aš tikiu, kad mes galime tai padaryti“, – teigė šalies vadovas.
Prezidentas ragino megzti dialogą, atkurti tarpusavio pasitikėjimą ir kartu ieškoti būdų stiprinti bendradarbiavimą savivaldos, regionų ir nacionaliniu lygmenimis.
Švietimas yra viena iš sričių, kurioje jau šiandien būtinas proveržis, nes tik kokybiškas švietimas padeda užtikrinti galimybių lygybę ir mažinti socialinę atskirtį. Atsižvelgdamas į daugelį švietimo problemų, Prezidentas kviečia siekti nacionalinio susitarimo, tačiau kartu siūlo sprendimų jau dabar ieškoti savivaldybėms.
Diskusijose taip pat buvo aptarti su kintančia demografine padėtimi glaudžiai susiję sveikatos priežiūros, socialinių ir kitų viešųjų paslaugų prieinamumo klausimai, jau šiandien reikalaujantys savivaldybių dėmesio. Ne mažiau svarbūs ateityje bus investicijų regionuose pritraukimo, energetikos, aplinkosaugos ir kiti klausimai.
Šalies vadovas pabrėžė, jog inicijuodamas šį forumą, tikisi sutelkti jėgas ir nukreipti jas bendra kryptimi.
Regionų forume dalyvavo šalies savivaldybių merai, Prezidentūros, Seimo ir Ministerijų atstovai ir kiti svečiai.

 

LR Prezidentūros informacija ir nuotraukos

Kategorija:   Naujienos
Atgal