• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA valdybos nariai su ministru A. Veryga aptarė aktualiausius sveikatos apsaugos klausimus

LSA valdybos nariai su ministru A. Veryga aptarė aktualiausius sveikatos apsaugos klausimus

2019-12-12 0 1635 Views

Vilniuje gruodžio 11 dieną, trečiadienį, susitikę Lietuvos savivaldybių asociacijos valdybos nariai aptarė sveikatos sistemos situaciją, turizmo politikos aspektus, pagalbos į regionus grįžtantiems tautiečiams ir sodininkų bendrijų klausimus.

Valdybos posėdyje lankęsis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su merais diskutavo įvairiais sveikatos sistemos klausimais. Pasak ministro, nors pastaraisiais metais sveikatos apsaugos biudžetas auga, tai neužtikrina visų problemų sprendimo, o Europos Sąjungos mirtingumo rodikliai rodo, kad lėšos ne visada naudojamos efektyviai.

Valdybos nariai su sveikatos apsaugos ministru aptarė aktyvaus gydymo tikslus ir priemones, ligoninių tinklo konsolidavimą, išvengiamą hospitalizavimą, ligoninės be aktyvaus gydymo modelį, taip pat –  galimą greitosios medicinos pagalbos plėtrą didinant budėjimo vietų ir brigadų skaičių ir padengiant 99.8 proc. Lietuvos teritorijos.

Posėdyje kalbėta ir apie grįžtamosios migracijos skatinimą regionams bendradarbiaujant su Migracijos informacijos centru „Renkuosi Lietuvą“. Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė Audra Sipavičienė priminė, jog visose 60 savivaldybių yra paskirti “Renkuosi Lietuvą” kontaktiniai asmenys, ir akcentavo, jog 2020 metais tikimasi plėsti ir stiprinti bendradarbiavimą su regionais. Pasak jos, „Renkuosi Lietuvą“ gali ne tik teikti informaciją bendrais grįžimo klausimais, bet ir nukreipti specifinius, su konkrečius regionu susijusius klausimus paskirtiems kontaktiniams asmenims, taip pat – viešinti regionuose vykstančias iniciatyvas ir programas savo komunikacijos kanalais ar per lietuvių bendruomenes.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro vadovė Lina Baublienė bei VšĮ „We love Lithuania“ projektų vadovas Simonas Rudaminas su merais aptarė turizmo situaciją šalyje, poveikį ekonomikai bei šalies įvaizdžiui. Lietuvos sodininkų draugijos pirmininkas Romasis Vaitekūnas atkreipė valdybos narių dėmesį į neseniai pakeistą Sodininkų bendrijų įstatymą ir jame numatytą seką, kaip perduoti sodininkų bendrijų kelius savivaldybėms. Pasak jo, sodininkams pateikus savivaldybėms savo siūlymus, turėtų vykti derinimas bei pasirašytas abiejų šalių ketinimų protokolas.

Valdyba taip pat priėmė sprendimą įgalioti LSA administraciją atlikti būsimų administracijos patalpų paiešką ir pirkimo procedūras.

 

 

 

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal