Vyriausybės ir LSA derybose – svarbus proveržis

2021-12-13 0 8444 Views

Po ilgų derybų tarp Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) ir Vyriausybės dėl lankstesnių galimybių savivaldybėms vykdyti investicinius projektus pagaliau pavyko pasiekti svarbų proveržį. Savivaldybėms pasiūlyta nauja lankstumo sąlyga, kuri atvertų daugiau galimybių vykdyti bendrai su Europos Sąjunga (ES) finansuojamus investicinius projektus.

Pirmadienį, gruodžio 13 dieną, Vyriausybės ir LSA dvišalėje komisijoje premjerė Ingrida Šimonytė ir finansų ministrė Gintarė Skaistė pristatė koncepciją, kaip savivaldybės galėtų skolintis lėšas, reikalingas prisidėti prie ES finansuojamų projektų. Numatoma, kad savivaldybių prisidėjimo poreikis 2021-2027 metų finansavimo perspektyvoje bus apie 400 mln. eurų.

LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius teigė vertinantis šią koncepciją kaip svarbų žingsnį pirmyn. Jis taip pat pasiūlė papildyti ją galimybe savivaldybėms skolintis prisidėjimui ir prie tų projektų, kurie finansuojami valstybės biudžeto bei kitos tarptautinės paramos lėšomis. LSA vadovas paragino kuo greičiau parengti koncepciją atspindinčias Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinio įstatymo pataisas.

Primename, kad praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pristatė minėto Konstitucinio įstatymo pataisas, kurios įtvirtintų galimybę savivaldybėms vykdyti daugiau klimato kaitos ir skaitmenizacijos sričių projektų, finansuojamų ES fondų, Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės, kitos tarptautinės finansinės paramos arba valstybės biudžeto lėšomis.

Kategorija:   Naujienos
Atgal