• Pirmas
  • Naujienos
  • Kolegoms iš Ukrainos, Moldovos bei Sakartvelo – Lietuvos savivaldybių patirtis

Kolegoms iš Ukrainos, Moldovos bei Sakartvelo – Lietuvos savivaldybių patirtis

2022-09-21 0 13523 Views

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) kartu su Europos savivaldybių ir regionų valdžių taryba (angl. CEMR) rugsėjo 19 – 22 dienomis Lietuvoje organizuoja pažintinį vizitą Ukrainos, Moldovos, ir Sakartvelo vietos valdžios atstovams.

Vizitas rengiamas įgyvendinant projektą PLATFORMa, skirtą skatinti vystomąjį bendradarbiavimą.

Ukrainos, Moldovos, ir Sakartvelo vietos valdžios atstovai bus supažindinti su Lietuvos savivaldybių patirtimi atliekų tvarkymo, vandens tiekimo ir energinio efektyvumo srityse: pristatyta esama sistema, teisinis reglamentavimas, infrastruktūra, ES paramos panaudojimas įgyvendinant minėtų sričių pertvarkas ir žaliuosius sprendimus.

Vizito metu vyks seminaras „Žaliųjų sprendimų įgyvendinimas vietos lygmeniu: Lietuvos savivaldybių patirtis energijos efektyvumo, atliekų tvarkymo ir vandens tiekimo srityse“. Svečiams taip pat organizuojamas vizitas į Elektrėnų savivaldybę susitikti su LSA viceprezidentu ir Elektrėnų savivaldybės meru Kęstučiu Vaitukaičiu bei susipažinti su savivaldybės įgyvendintais projektais.

Lietuva ir toliau aktyviai remia Rytų partnerystės politiką ir puoselėja ryšius su Ukarina, Sakartvelu bei Moldova. Lietuvos savivaldybės aktyviai dalyvauja vystomojo bendradarbiavimo veiklose perduodant patirtį kolegoms iš rytų šalių.

Kategorija:   Naujienos
Atgal