• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA Seimo komitetui pateikė konsoliduotą savivaldybių siūlymą dėl apmokėjimo tarybų nariams

LSA Seimo komitetui pateikė konsoliduotą savivaldybių siūlymą dėl apmokėjimo tarybų nariams

2023-05-25 0 1678 Views

Sveikiname LSA siūlymu paremtą Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių (VVSK) komiteto sprendimą Vietos savivaldos įstatyme įvirtinti fiksuotą atlygį už savivaldybių tarybų narių veiklą.

„Suvokdami visą situacijos rimtumą ir siekdami kuo greitesnių pokyčių, VVSK nariams pateikėme visų 60-ies šalies savivaldybių konsoliduotą siūlymą, kad tarybos narių darbas turi būti apmokamas fiksuota suma.  Matydami, kur nuvedė ilgus metus gyvavusi ydinga sistema, turime ją keisti iš esmės ir nepalikti jokių galimybių interpretacijoms. Naujas apmokėjimo modelis turi būti skaidrus ir aiškus,“ – teigia LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

VVSK taip pat nusprendė, kad tarybos nario atlyginimas sudarytų 20 procentų tos savivaldybės mero atlyginimo, komitetų ir komisijų vadovai papildomai gautų dar 20 procentų tarybos nario atlygio. Šios sumos būtų mažinamos dėl tarybos ir komitetų posėdžių nelankymo, o visa informacija apie atlygį turėtų būti skelbiama viešai.

LSA kviečia visas politines jėgas Seime paremti šį siūlymą ir kuo greičiau įtvirtinti naująjį modelį, kuris leistų pradėti kurti naują skaidrumo standartą vietos savivaldoje.

 

Kategorija:   Naujienos
Atgal