meru paktas

Europos vietos ir regionų vadovai tampa naujais ES klimato politikos ambasadoriais

2016-06-21 0 959 Views

Merų pakto iniciatyva buvo pradėta 2008 m. Joje dalyvaujantys miestai ir regionai savanoriškai įsipareigoja pasiekti ir viršyti dabartinius ES klimato ir energetikos tikslus – iki 2020 m. 20 proc. sumažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį (palyginti su 1990 m. lygiu), 20 proc. suvartojamos energijos gauti iš atsinaujinančiųjų energijos išteklių ir 20 proc. padidinti išteklių vartojimo veiksmingumą.

Iki šiol prie Merų pakto prisijungė daugiau kaip 6 700 valdžios institucijų, kurios atstovauja daugiau kaip 200 mln. žmonių.

Naująją Merų pakto ambasadorių grupę sudaro vietos ir regionų lygiu išrinkti politikai, kurių atstovaujami regionai ir miestai jau pasirašė Merų paktą. Jie skatins kitus miestus ir regionus prisijungti prie šios iniciatyvos.

Paktą pasirašiusioms šalims teikiama techninė ir finansinė ES parama rengiant ES tvarios energijos ir klimato veiksmų planą (SECAP), apimantį tiek prisitaikymo prie klimato kaitos, tiek ją švelninančius veiksmus, kuriais įrodomas indėlis mažinant išmetamą CO2 kiekį.

Išsamesnė pranešimą rasite čia.

Daugiau informacijos apie Merų paktą rasite čia.

 

Atgal