• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA komitete aptartos savivaldybių sveikatos reikalų aktualijos
IMG 5633 1600

LSA komitete aptartos savivaldybių sveikatos reikalų aktualijos

2015-11-25 0 1020 Views

 Sveikatos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūte pristatė savivaldybių visuomenės sveikatos priežiūros gerinimo gaires, kuriose numatoma skatinti asmens ir visuomenės sveikatos integravimą bei sveikatos paslaugų stiprinimą, nustatyti visuomenės sveikatos biurų specialistų kompetencijas prižiūrint vaikų maitinimo organizavimą ir kita.

IMG 5632 1600

Komiteto posėdyje dalyvavo Vilniaus priklausomybės ligų centro direktorius Emilis Subata bei Nevyriausybinių organizacijų ir ekspertų koalicijos „Galiu gyventi“ vadovai, kurie kalbėjo apie savivaldybių ir priklausomybės ligų centrų bendradarbiavimą teikiant pagalbą priklausomiems nuo alkoholio asmenims ir jų šeimoms. Taip pat aptartos galimybės Lietuvos savivaldybėms įsteigti „žemo slenksčio“ ir metadono kabinetus, pristatyti jų poreikio bei finansavimo klausimai.

IMG 5639 1600

LSA Sveikatos reikalų komiteto posėdyje buvo patvirtinti ir jo pirmininko Artūro Margelio pavaduotojai. Jais tapo Plungės rajono meras Audrius Klišonis ir LSA patarėja socialiniais klausimais Audronė Vareikytė. Komiteto pagrindines veiklos sritis bei komiteto narių sudėtį rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal