LSA direktorė dalyvavo CEMR vadovų susitikime Briuselyje

2018-10-31 0 1345 Views

Šiomis dienomis LSA direktorė Roma Žakaitienė dalyvavo Europos miestų ir regionų tarybos (CEMR) generalinių sekretorių ir direktorių susitikime. Briuselyje vykusiame renginyje CEMR vadovai aptarė aktualiausius Europos savivaldybių ir regionų tarybos klausimus, pagrindines šiuo metu vykdomas veiklas, CEMR parengtas pozicijas dėl plastiko strategijos, viešųjų paslaugų ir kaimynystės politikos. Taip pat analizavo vykdomus projektus bei atliktus tyrimus savivaldybėms aktualiais klausimais.
Susitikimo metu R. Žakaitienė susirinkusiesiems pristatė lyčių lygybės įgyvendinimo Lietuvos savivaldybėse klausimus, aptarė LSA bendradarbiavimą su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, bendrai vykdomą projektą: „Savivaldybės sėkmės kodas – lyčių lygybė“, pagrindinius jo tikslus ir uždavinius.
LSA direktorė susitikimo dalyviams papasakojo ir apie neseniai mūsų šalyje vykusią tarptautinę konferenciją šia tema. LSA kartu su Užsienio reikalų ministerija surengtoje konferencijoje savivaldybių atstovams pranešimus lyčių lygybės temomis skaitė atstovai net iš septynių užsienio šalių.
Taip pat R. Žakaitienė savivaldybių asociacijų vadovams pristatė LSA darbą darnaus vystymosi klausimais. Kitais metais bus minimas Rytų partnerystės dešimtmetis. Pasak direktorės, ta proga LSA drauge su CEMR sukurtu savivaldybių ir regionų bei jų asociacijų tinklu vystomajam bendradarbiavimui skatinti – PLATFORMA rengiasi organizuoti aukšto lygio konferenciją. Užsienio reikalų ministerija ketina būti partneriu konferencijos: „Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas vietos lygmeniu: Lietuvos ir Europos savivaldybių patirties perdavimas Moldovos, Sakartvelo ir Ukrainos savivaldybėms“. Pagrindinis šio renginio tikslas – pasidalinti patirtimi įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus savivaldybėse su Rytų partnerystės šalimis, pristatyti jų geruosius pavyzdžius.
LSA yra CEMR narė nuo 2001 metų. CEMR jungia daugiau nei 40 šalių nacionalines miestų, savivaldybių ir regionų asociacijas, kurios atstovauja daugiau nei 100 000 regioninių ir vietos savivaldos institucijų Europoje.

 

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal