• Pirmas
  • Naujienos
  • Ketinama rengti specialią programą melioracijos grioviams tvarkyti

Ketinama rengti specialią programą melioracijos grioviams tvarkyti

2012-01-20 0 949 Views

Manoma, kad naujoji programa bus taikoma labiausiai apleistiems melioracijos grioviams sutvarkyti,  o vidutinės išmokos – apie 3300 Lt/ha ar km. Be to, naujosios programos įgyvendinimo taisykles ketinama susieti su pelno nesiekiančioms investicijoms, todėl finansavimas planuojamas gerokai didesnis lyginant su šiuo metu įgyvendinama Agroaplinkosaugine priemone. Naujoji priemonė bus kompensacinio pobūdžio, o išmokos mokamos pareiškėjams padengiant patirtas išlaidas.

Savivaldybių žemės ūkio ir melioracijos specialistų ketinama prašyti parengti programas (sąrašus), numatant galimus realius ir potencialus melioracijos griovių naudotojus – pareiškėjus, bei labiausiai apleistų melioracijos sistemų sąrašą. Taip pat – pateikti pareiškėjams žemėlapius priemonei vykdyti, nustatant veiksmų vietą, bei sąmatą nepelno siekiančiai investicijai.         

Manoma, kad tokiai programai įgyvendinti bus skirta 6 mln. eurų, planuojama priimti 3000 paraiškų (vidutiniškai po 60 paraiškų kiekvienoje savivaldybėje). Pareiškėjais galės būti fiziniai ir juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla ir disponuojantys ne mažiau kaip 1 km melioracijos griovių.

Naujosios priemonės projektą, suderinus su Europos Komisija,  numatoma parengti jau šių metų pradžioje.

Kategorija:   Naujienos
Atgal