• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA energetikos komitete – apie neaiškumus įgyvendinant naująjį Šilumos ūkio įstatymą
bendras600

LSA energetikos komitete – apie neaiškumus įgyvendinant naująjį Šilumos ūkio įstatymą

2012-03-29 0 872 Views

Pagal neseniai priimtus Šilumos ūkio įstatymo pakeitimus, į šilumos kainą jokios sąnaudos, susijusios su tiekėjams nuosavybės teise priklausančiais šilumos punktais, negali būti įtrauktos. Todėl šiuo metu savivaldybėms yra neaišku, kas ir kokiu būdu vykdys minėtų šilumos punktų remontą ir būklės atstatymą. Komiteto nariai akcentavo, kad įstatymas nenumato už tokių šilumos punktų remontą ir būklės atstatymą atsakingo asmens, o gyventojai taip pat nereiškia noro perimti šilumos punktų savo nuosavybėn. 

diskusijos2-600

Savivaldybių atstovų teigimu, taip pat neaišku, kaip turėtų būti elgiamasi išnuomotų šilumos ūkių atveju: šilumos punktų savininkas yra savivaldybės įmonė, o šilumos punktai, kartu su visu šilumos ūkiu, yra išnuomoti privačiam operatoriui, tai yra – jau egzistuoja galiojanti sutartis dėl šilumos punktų valdymo. Privačiam operatoriui nesutikus gražinti šilumos punktų, gali būti stabdomos šilumos punktų perleidimo butų ir kitų patalpų savininkams procedūros ir panašiai.

vaitukaitis-600
LSA energetikos komiteto pirmininkas K.Vaitukaitis, komiteto narys R.Leckas

EM atstovai informavo, kad šilumos punktų perdavimo gyventojams tvarkos rengimas yra sustabdytas po Teisingumo ministerijos rekomendacijos tokią EM kompetenciją numatyti Šilumos ūkio įstatyme. Todėl dabar paliekama tik geranoriško susitarimo galimybė.   Atsižvelgiant į tai, kad savivaldybėms iškyla daug neaiškumų įgyvendinat Šilumos ūkio įstatymo pakeitimus, LSA komitete nuspręsta kreiptis į Vyriausybę su prašymu padėti spręsti įstatymo įgyvendinimo problemas.

Komiteto nariai taip pat aptarė Šilumos tiekimo vartojimo taisyklių nuostatų, reglamentuojančių šilumos ir karšto vandens įrenginių atjungimą vartotojų iniciatyva, įgyvendinimo klausimus.

Kategorija:   Naujienos
Atgal