• Pirmas
  • Naujienos
  • Apdovanojimą už geriausią kraštovaizdį šiemet pelnė Utenos savivaldybė
AM apdovanojimas-600

Apdovanojimą už geriausią kraštovaizdį šiemet pelnė Utenos savivaldybė

2012-10-22 0 1035 Views

Aplinkos ministerijos įsteigtas apdovanojimas šiai savivaldybei skirtas už pasiekimus kraštovaizdžio apsaugos, tvarkymo ir planavimo srityje. Utenos parkai pripažinti geriausiu 2012 metų kraštovaizdžio tvarkymo pavyzdžiu Lietuvoje.

Apdovanojimų metu padėką už nuoseklų ir kompleksinį kraštovaizdžio plėtojimą bei tvarkymą, jo pritaikymą bendruomenės laisvalaikio reikmėms, kultūros paveldo puoselėjimą Jurbarko rajono savivaldybei skyrė ir Lietuvos savivaldybių asociacija.

Specialiąsias padėkas išskirtinius projektus vykdžiusiems konkurso dalyviams taip pat įteikė Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos, Etninės kultūros globos tarybos, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos atstovai.

Šiemet konkurse iš viso dalyvavo 27 pretendentai, tarp kurių – 14 savivaldybių, parkų direkcijos, kultūros centrai, bendruomenės, privatūs pareiškėjai.
Nacionalinis apdovanojimas už kraštovaizdį įsteigtas 2007 m. Jo tikslas – nustatyti geriausius Lietuvoje kraštovaizdžio formavimo (kraštovaizdžio apsaugos, tvarkymo, naudojimo ir planavimo) pavyzdžius skatinant kraštovaizdžio puoselėjimo iniciatyvas, šalies kraštovaizdžio pažinimą, plėtojant visuomenės suvokimą apie kraštovaizdžio socialinę, kultūrinę, ekologinę ir ekonominę reikšmę.

Daugiau informacijos apie minėtą rengnį rasite čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal