• Pirmas
  • Naujienos
  • Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete- vaiko teisių apsaugos tobulinimas

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete- vaiko teisių apsaugos tobulinimas

2013-03-21 0 919 Views

Valstybės kontrolė pažymėjo, kad įgyvendinant vaiko teisių apsaugą yra nemažai spragų ir taisytinų dalykų, tokių kaip: netinkamai organizuotas vaiko teisinis atstovavimas teisiniuose procesuose, nenustatyta vaiko paėmimo iš šeimos tvarka, neapibrėžti šeimos gyvenimo sąlygų vertinimo, taip pat grėsmės vaiko gyvybei įvertinimo kriterijai, nenustatytas maksimalus skaičius socialinės rizikos šeimų, su kuriomis turi dirbti vienas socialinis darbuotoja, netinkamai sudaromi darbo su šeima planai ir kt. Ataskaitoje pateiktos konkrečios rekomendacijos Socialinės apsaugos ir darbo bei kitoms ministerijoms. Posėdyje taip pat buvo svarstyta galimybė nuo 2014 m. decentralizuoti valstybinę Vaikų dienos centrų finansavimo programą, ją perduodant savivaldybėms.

Posėdyje dalyvavusi LSA patarėja socialiniais klausimais A. Vareikytė akcentavo, kad savivaldybėse svarbu išplėsti ir sustiprinti tiesioginį darbą su probleminėmis šeimomis ir pasiūlė šiam tikslui rengti ir savivaldybėse įgyvendinti tikslines valstybines programas.

Įvertinęs valstybės kontrolės pastabas Socialinių reikalų ir darbo komitetas nutarė sudaryti parlamentinę darbo grupę vaiko teisių apsaugos sistemos veiklos gerinimui.

Kategorija:   Naujienos
Atgal