Savivaldybėms. Dėl Europos piliečių metų renginių

2013-04-23 0 1001 Views

2013-ieji paskelbti Europos piliečių metais:
• Lietuva pirmininkauja ES Tarybai;
• Liko vieni metai iki Europos Parlamento rinkimų;
• ES pilietybės 20-metis (Mastrichto sutartis 1993m.);
• 2013 gegužės 9 d. bus paskelbta 2013 m. ES pilietybės ataskaita.

Kviečiame savivaldybes pranešti apie visus metus organizuojamus renginius, planuojamas veiklas, atitinkančias Europos piliečių metų tematika. Galimų priemonių sritis įvairi: konferencijos, diskusijos, konkursai, parodos, akcijos ir kt. Siekiant užtikrinti sklandų Europos piliečių metų įgyvendinimo koordinavimą, prašome kuo skubiau (iki š.m. balandžio 30d.) informuoti apie savivaldybės planuojamus renginius, nurodyti jų pavadinimą, pobūdį ir preliminarų įgyvendinimo laikotarpį, tokiu būdu patenkant į nacionalinį 2013m. ES Piliečių metų viešinimo veiklos planą.

Pagal ES sutartį kiekvienas ES pilietis turi tam tikras teises: akademinės ir profesinės kvalifikacijos pripažinimas, keleivių ir vartotojų teisės, sveikatos ir socialinė apsauga kitose ES šalyse, galimybė dalyvauti studentų programose, -tik dalis sričių, apie kurias mažai žino. Todėl jiems skirti metai leis geriau supažindinti visuomenę su teikiamomis galimybėmis. Užsienio reikalų ministerija yra pasirengusi padėti savivaldybėms, organizuojančioms su Europos piliečių metų iniciatyva susijusius renginius bei pasiūlyti ekspertų-pranešėjų, galinčių supažindinti aktualiais klausimais ES piliečių teisių tema, dalyvauti diskusijose su vietos bendruomene.

Informaciją apie renginius skubiai (iki š.m. balandžio 30d.) siųsti el. paštu ieva.lukosiute@urm.lt. Dėl atitinkamų valstybės institucijų atstovų, ekspertų atvykimo galėsite kreiptis bet kada, iškilus poreikiui.

Kategorija:   Naujienos
Atgal