• Pirmas
  • Naujienos
  • Sveikatingumo metais prie „Geros sveikatos klubo” iniciatyvos jungiasi dar daugiau savivaldybių

Sveikatingumo metais prie „Geros sveikatos klubo” iniciatyvos jungiasi dar daugiau savivaldybių

2013-05-16 0 785 Views

Džiugu, jog prie sveikatinimo iniciatyvos šiemet prisijungė ir Alytaus, Birštono, Klaipėdos bei Tauragės savivaldybės. LSA direktorė Roma Žakaitienė neabejoja, jog aktyvią veiklą gryname ore, sveikatos puoselėjimą ir sveiką gyvenseną propaguojanti iniciatyva sulauks vis daugiau dėmesio, ir kitais metais prie šio socialinio projekto prisijunks dar daugiau miestų.

Programa „Judėk linksmai” gyventojams siekiama priminti, kad fizinis aktyvumas nereikalauja ypatingų pastangų, o mankšta gali būti smagi ir naudinga pramoga gryname ore. Kaip ir pernai, organizatoriai siūlys rinktis įvairaus pobūdžio ir intensyvumo treniruotes. Jas ves profesionalūs treneriai, kuriems talkins sveiką ir aktyvią gyvenseną propaguojantys garsūs pramogų pasaulio atstovai. Vilniuje vyksiančiose treniruotėse prie Baltojo tilto gyventojų lauks ir jaunieji medikai iš Vilniaus universiteto Medicijos fakulteto, konsultuosiantys sveikatingumo klausimais, pamatuosiantys kraujo spaudimą bei nustatysiantys kūno masės indeksą.

„Įgyvendindami mankštų programą, keliame sau ambicingą tikslą ‒ ugdyti sveiką visuomenės įprotį reguliariai mankštintis. Prisimindami, kaip sėkmingai manštos vyko pernai, bei sulaukdami vis didesnio sveikai gyvensenai neabejingų garsenybių palaikymo, projekto sėkme nė kiek neabejojame. Esame tikri, kad linksmos, ūpą pakeliančios treniruotės įtrauks net ir atsitiktinius praeivius”, ‒ teigia Vidmantas Šiugždinis, programos „Judėk linksmai” partnerio sveikatingumo ir sporto klubų tinklo „Impuls” vadovas.

„Geros sveikatos klubo” nemokamų mankštų ciklas „Judėk linksmai” Lietuvos miestuose pirmą kartą buvo organizuojamas 2012 m. Praėjusiais metais Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose surengtos 43 nemokamos mankštos.

Nemokamų mankštų programa „Judėk linksmai” yra vienas iš ilgalaikės socialinės sveikatingumo iniciatyvos „Geros sveikatos klubas” vykdomų projektų. Iniciatyva siekiama ugdyti Lietuvos gyventojų sveikos gyvensenos įpročius, telkti savo ir artimųjų sveikata aktyviai besirūpinančius žmones.

 

Daugiau informacijos:
www.facebook.com/Gsklubas; www.impuls.lt

Kategorija:   Naujienos
Atgal