• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA direktorė dalyvavo tarptautinėje konferencijoje ES plėtros dešimtmečio klausimais
2014.04.30-2

LSA direktorė dalyvavo tarptautinėje konferencijoje ES plėtros dešimtmečio klausimais

2014-05-06 0 704 Views

Konferencijoje, kurią organizavo Lenkijos Vielkopolska vaivadija bei globojo Europos Parlamentas, daugiau nei du šimtai politikų, ambasadorių, miestų ir regionų vadovų, mokslininkų iš įvairių ES valstybių narių aptarė pastarojo dešimtmečio pasiekimus, dalijosi savo patirtimi, diskutavo dėl dabarties ir ateities iššūkių sprendimo, pilietinės visuomenės stiprinimo, ES vaidmens pasaulyje ir kitų aktualių klausimų.

Lietuvos delegacijos ES Regionų Komitete vadovas Arnoldas Abramavičius supažindino su Lietuvos vietos savivaldos pasi2014.04.30-3ekimais formuojant ir įgyvendinant europinę regioninę politiką, pristatė Regionų Komiteto viziją dėl regioninės politikos vietos naujoje finansinėje perspektyvoje. Diskusijose taip pat dalyvavo ES Regionų komiteto vadovai.

Renginyje daug dėmesio buvo skirta ir ES plėtros galimybėms bei Rytų partnerystės ateičiai, ypač padėčiai Ukrainoje, diskusijoje kurioje dominavo buvęs šios šalies užsienio reikalų ministras Borisas Tarasiukas, dalyvavo Rytų partnerystės šalių ambasadoriai, ES Rytų Partnerystės vietos ir regionų valdžių konferencijos nariai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal