• Pirmas
  • Naujienos
  • Europos miestų ir regionų savaitės renginiai spalio 6-9 dienomis Briuselyje
logoOD2014-3-variations-on-white-3-576x308

Europos miestų ir regionų savaitės renginiai spalio 6-9 dienomis Briuselyje

2014-09-05 0 713 Views

Maloniai kviečiame savivaldybių politikus bei kitus darbuotojus registruotis ir dalyvauti „Atvirų durų dienų” renginiuose. Registracija į šiuos renginius vyksta tik internete, naudojantis vieninga informacine sistema (platesnė informacija apie registraciją). Pagrindinės registravimosi sąlygos: kiekvienas dalyvis registruojasi pats individualiai ir pats padengia visas dalyvavimo renginyje išlaidas.

Šių metų „Europos savivaldybių ir regionų savaitės tema yra „Augame kartu – išmanios investicijos į žmones”, skirta konsultacijoms dėl Europos Komisijos Šeštosios ataskaitos apie ekonominę, socialinę ir teritorinę sanglaudą. Rengiamų seminarų pagrindinės temos:
A. Regionus apjungiančios strategijos (potemės: sumani specializacija, skaitmeninė darbotvarkė, parama smulkioms ir vidutinėms įmonėms, mažai anglies dvideginio generuojanti ekonomika, mokymas, pramonės sektoriaus modernizavimas, socialinė įtrauktis, miestų dimensija);
B. Gebėjimų stiprinimas (potemės: gerosios programų valdymo patirties mainai, finansų inžinerija, viešieji pirkimai, poveikio vertinimas, partnerystės susitarimai);
C. Teritorinis bendradarbiavimas (potemės: nauja teritorinio bendradarbiavimo programų karta (Interreg, URBACT, ESPON, INTERRACT), tarptautinis bendradarbiavimas).

Informacija apie „Atvirų durų dienų” renginius (programa, registracija, seminarų temos) pateikiama internete, adresu www.opendays.europa.eu.

Šioje svetainėje taip pat pateikiama (kol kas tik anglų kalba) ir renginio brošiūra su preliminaria programa (pilnas adresas: http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2014/main_programme.cfm

Dauguma renginių vyks anglų kalba, tačiau kiekviename seminare naudojamų kalbų pasirinkimas priklauso nuo organizatorių.

Siekiant užtikrinti bendrą koordinavimą, pageidaujančius dalyvauti Europos miestų ir regionų savaitės renginiuose prašytume informuoti LSA patarėją ES klausimais A.Gražulį (el. p. arunas.grazulis@lsa.lt, tel. (85) 212 29 53) apie planuojamą Briuselyje apsilankysiančių jūsų savivaldybės atstovų skaičių, taip pat apie registracijos metu kilusius nesklandumus.

Linkime sėkmės laiku registruojantis ir turiningo dalyvavimo!

Kategorija:   Naujienos
Atgal