• Pirmas
  • Naujienos
  • Mokslinė – praktinė konferencija „Sanglaudos politika: savivaldybių patirtis, iššūkiai ir galimybės”
IMG 4612-600

Mokslinė – praktinė konferencija „Sanglaudos politika: savivaldybių patirtis, iššūkiai ir galimybės”

2014-11-21 0 871 Views

Kaip teigė Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė labai reikšmingas tampa atsakingas ES lėšų panaudojimas ir tikslingas investicinių projektų realizavimas, kadangi per 10 narystės metų Lietuvai pasiekus 72 procentus Europos Sąjungos pragyvenimo lygio vidurkio, ateinantis finansavimo periodas, gali būti paskutinis tokių didelės apimties išmokų laikotarpis. Pasak R. Žakaitienės, svarbu užtikrinti, kad skiriamos lėšos būtų panaudojamos pačiu tikslingiausiu būdu, siekiant naudos regionams ir miestams bei keičiant ten gyvenančių žmonių gyvenimą į gerąją pusę.

Konferencijoje svarbiausia buvo į ES struktūrinių lėšų panaudojimą pažvelgti ne pastarąją politiką formuojančių žmonių, bet mokslininkų, akademinės bendruomenės akimis.IMG 4606-600

Sveikinimo žodį tardamas MRU politikos ir vadybos instituto dekanas Algirdas Monkevičius pasidžiaugė, jog tokios konferencijos – tai atvirai išreiškiami bendri lūkesčiai kaip turėtų keistis Lietuva. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė Natalija Kazlauskienė šnekėdama apie Sanglaudos politiką ir jos įgyvendinimą, pasidalino ir ilgametės patirties lydimomis įžvalgomis, kurios galėtų būti naudingos naujajam ES finansavimo laikotarpiui. Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas, konferencijos dalyvius supažindino su šalies savivaldybių patirtimi įgyvendinant ES sanglaudos politiką bei papasakojo apie pasirengimą ateinančiam 2014-2020 m. laikotarpiui. Mykolo Romerio universiteto Vadybos instituto profesorius Kostas Svetikas, Lietuvos regioninės plėtros politiką aptarė inovatyvios koncepcijos perspektyvoje.

IMG 4626-600Po informatyvių pranešimų vykusioje apvalaus stalo diskusijoje buvo aktyviai diskutuojama kuo kuriant regionų socialinę, ekonominę ir kultūrinę gerovę gali prisidėti efektyvi verslo, viešojo sektoriaus ir aukštojo mokslo partnerystė. Pabrėžiant partnerystės svarbą regione akcentuota, jog tiek universitetai, tiek regiono institucijos turėtų būti įtraukti į bendrą tikslų siekimą, ypatingą dėmesį skiriant ilgalaikiam partnerystės tvarumo užtikrinimui. Kalbant apie sanglaudos politiką ir sėkmingą jos įgyvendinimą, vis dėl to labai svarbu kad universitetai, verslo bendruomenės ir viešojo sektoriaus institucijos remtų regiono žmogiškųjų išteklių kompetencijų stiprinimą ir vystymą, skiriant šiam tikslui papildomas investicijas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal