photo 3 2

Lietuvos savivaldybininkai Kinijoje

2014-12-09 0 847 Views

Konferencijos dalyvius sveikino Guandžou miesto meras Chen Jianhua, kuris pasidžiaugė labai plačiu bendradarbiavimu su visų žemynų miestais, tarp kurių yra ir Vilnius. Šių miestų tarpusavio bendradarbiavimo sutartis pasirašyta dar 2006 metais.

Lietuvos delegacija susitiko su Kinijos liaudies ryšių su užsienio šalimis asociacijos viceprezidentu Li Jianping. Mūsų šalies savivaldybių asociacija su pastarąja bendradarbiavimo sutartį pasirašė 2012m., kuomet kinų delegacija lankėsi Lietuvoje. Partnerystės sutartimi abi šalys siekia tarpusavio supratimo ir abipusių naudingų ryšių plėtros. Bendradarbiavimas skatinamas ekonomikos, kultūros, švietimo, sporto, vietos verslo, viešojo administravimo tobulinimo, vietos transporto organizavimo bei kitose savivaldai svarbiose srityse.

Po tarptautinės konferencijos Pabaltijo šalių delegacijos šeimininkų kvietimu lankėsi dar trijuose miestuose kur susitiko su vietos ir regionų valdžios atstovais. Beihai mieste LSA prezidentas R.Malinauskas vietos valdžios atstovams pristatė Baltijos šalių savivaldybių asociacijas, savivaldos reikšmę demokratijos vystymuisi, bei pakvietė kinus artimiausiu metu apsilankyti mūsų šalyje. Buvo pasikeista ir suvenyrinėmis dovanomis atminčiai.

Oficialūs susitikimai vyko Naning ir Guilin miestuose. Visų susitikimų metu mūsų delegacijos nariai pasakojo apie savivaldybių funkcijas, jų ryšį su verslu ir norą užmegzti glaudesnius santykius su Kinijos liaudies respublika. Šios valstybės potencialas, auganti ekonomika ir galimybės labai patrauklūs mūsų savivaldybininkams. Lietuvos delegacijos prašymu buvo papildyta programa ir Guilin mieste parodytas parodų ir konferencijų centras, kuris panašus į mūsų Litexpo, tačiau skiriasi savo dydžiu ir pajėgumais.photo 4 2

„Tik žmonių pažintys ir abipusis domėjimasis kuo galime būti naudingi ar pasimokyti vieni iš kitų, gali užtikrinti dvišalius ar daugiašalius bendradarbiavimo ryšius. Džiugu, kad mūsų pasirašyta sutartis įgyvendinama vizitais, bendravimu, tačiau labiausiai laukiame bendrų projektų ir investicijų.”,- tokie LSA prezidento R. Malinausko žodžiai vainikavo tikime ne paskutinį susitikimą su Kinijos delegacija.

Kategorija:   Naujienos
Atgal