• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių specialistai aiškinosi, kaip geriau įgyvendinti paramos būstui naujoves

Savivaldybių specialistai aiškinosi, kaip geriau įgyvendinti paramos būstui naujoves

2015-02-19 0 893 Views

Seminare, kuris vyko SADM vasario 19 d., ketvirtadienį, dalyvavo apie 90 specialistų iš visų Lietuvos savivaldybių.

Sausio mėnesį jau vyko keli šiai temai skirti renginiai, kuriuos LSA bendradarbiaudama su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) surengė atsižvelgusi į savivaldybių poreikius ir didelį susidomėjimą.

“Įsigaliojus naujajam Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymui savivaldybėms kyla nemažai klausimų dėl jo įgyvendinimo praktinių bei teisinių aspektų, ypač turint galvoje mūsų šalies savivaldybių ekonominius ir socialinius skirtumus,” – teigė LSA patarėja socialiniams klausimams Audronė Vareikytė.

Būtent todėl LSA iniciavo minėtų seminarų ciklą, kuriame savivaldybių specialistai bei SADM atstovai aiškinosi šio įstatymo įgyvendinimo klausimus. Pirmuose seminaruose ypatingas dėmesys buvo skiriamas savivaldybės būsto pardavimo tvarkai, socialinio būsto nuomos mokesčio apskaičiavimui, savivaldybės ir socialinio būstų sąrašų sudarymui.

Paskutiniajame ciklo seminare buvo kalbama apie dokumentus, kuriuos turės tvirtinti savivaldybių tarybos siekdamos įgyvendinti įstatymo nuostatas. Šiam susitikimui ir kodnsultacijoms su SADM atstovais savivalybės iš anksto pateikė apie 100 klausimų.

Primename, jog naujasis Paramos būstui įsigyti įstatymas įsigaliojo nuo sausio 1 dienos. Savivaldybėms labai svarbu, jog jame numatyta galimybė leisti žmonėms išsipirkti (privatizuoti) iki 2003 m. neišpirktus butus. Jame taip pat apibrėžta nauja apsirūpinimo būstu forma – gyventojams bus teikiama būsto nuomos mokesčio kompensacija, o tai turėtų iš esmės pagerinti apsirūpinimo būstu situaciją.

Kategorija:   Naujienos
Atgal