• Pirmas
  • Naujienos
  • R.Žakaitienė Europos savivaldos kongrese: Savivaldybių vaidmuo darniai regionų plėtrai ypač svarbus
meras ir RZ

R.Žakaitienė Europos savivaldos kongrese: Savivaldybių vaidmuo darniai regionų plėtrai ypač svarbus

2015-05-06 0 718 Views

Kongreso, pavadinto „Regionų Europa – naujas puslapis“ (angl. „Europe of Regions – Starting A New Chapter“), organizatoriai siekė, jog renginys taptų savivaldos bei regionų lyderių platforma, kurioje jie kartu su centrinės valdžios, verslo bei nevyriausybinių organizacijų atstovais galėtų keistis nuomonėmis, žiniomis bei patirtimi.

Pasak LSA direktorės, siekiant aplinkos apsaugos bei socialinės ir ekonominės plėtros balanso savivaldybių funkcijos aplinkosaugos, būsto politikos, strateginio planavimo, žemės naudojimo ar atliekų surinkimo srityse reikalauja efektyvaus planavimo ir administravimo.

             Korkuvos meras         meras diskusijoje

„Šį balansą pasiekti galima tik taikant viena su kita derančias priemones bei darnias investicijas. Tą patį galima pasakyti ir kalbant apie kiekvienos šalies ilgalaikį bei darnų augimą – jis įmanomas tik tolygiai vystant regionus, mažinant socialinius bei ekonominius skirtumus bei glaudžiai bendradarbiaujant bendruomenėms, vietos ir centrinei valdžioms,“ – Europos savivaldos kongrese teigė R.Žakaitienė.

Ji taip pat pristatė Lietuvos savivaldybių patirtį įsisavinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas ankstesniais programavimo laikotarpiais bei 2014-2020 metų prioritetus ir programų įgyvendinimo tikslinėse teritorijose specifiką.

Gudrum Mosler

Kongreso programą iš viso sudarė apie 80 renginių – diskusijų, paskaitų, pristatymų, seminarų – penkiomis savivaldai aktualiomis temomis.

Daugiau informacijos apie Europos savivaldos kongresą galite rasti čia.

 

Pirmoje nuotraukoje: Telšių rajono meras Vytautas Kleiva ir LSA direktorė Roma Žakaitienė
Antroje nuotraukoje: Kongreso dalyvius sveikina Krokuvos meras Jacek Majchrowski.
Trečioje nuotraukoje: V.Kleiva diskusijoje
Ketvirtoje nuotraukoje: kalba Gudrum Mosler-Tornstrom, Europos Tarybos regionų
rūmų pirmininkė

Kategorija:   Naujienos
Atgal