Aktyvus jaunimas siekia stiprinti Lietuvos savivaldybes

2015-04-29 0 956 Views

Praėjus vos pusmečiui net septynios iš jų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Ukmergės, Šiaulių ir Anykščių – gali naudotis jaunųjų profesionalų darbo rezultatais.

„Šie jauni žmones savivaldybėms gali pasiūlyti ne tik užsienio aukštosiose mokyklose ar įstaigose įgytą patirtį bei žinias. Labai vertingas yra ir jų gebėjimas į kai kuriuos inertiškus procesus ar įsisenėjusias problemas pažvelgti naujoje perspektyvoje. O jų idėjos bei kūrybingas požiūris, tikiu, gali prisidėti prie bet kurios savivaldybės darbo ir gyvenimo kokybės gerinimo,“ – teigė Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.    

Kauno miestui „Kurk Lietuvai“ dalyviai parengė medicinos turistų pritraukimo priemonių planą. Klaipėdoje programos dalyvių iniciatyva šią vasarą duris atvers pirmoji sezoninė bendradarbiavimo erdvė, skirta jaunų profesionalų pritraukimui iš kitų Lietuvos miestų, o Anykščiuose veiklą pradėjęs vietos bendruomenių verslo paramos tinklo modelis pristatytas dar dešimčiai analogišką modelį panorusių diegti Lietuvos savivaldybių.

Šiauliuose, Panevėžyje ir Ukmergėje daugiausia dėmesio skirta švietimo ir verslo bendradarbiavimui. Šiose savivaldybėse inicijuoti profesinių mokyklų ir kolegijų siūlomų mokymo programų pakeitimai, kurie turėtų prisidės ne tik prie jaunimo užimtumo didinimo, bet ir investicinės aplinkos gerinimo.

Vilniuje „Kurk Lietuvai“ dalyvių dėka vykdytą e. demokratijos tobulinimo iniciatyvą vainikavo pirmoji viešoji e. konsultacija Neries krantinių klausimu. E. demokratijos modelį „Kurk Lietuvai” dalyviams pavyko adaptuoti ir pasiūlyti 13 kitų savivaldybių. Remdamiesi šiais siūlymais, dalis jų jau pradėjo e. demokratijos sistemos tobulinimą.

2012 m. prasidėjusi Jaunųjų profesionalų programa JPP „Kurk Lietuvai“ – pirmoji ir kol kas vienintelė profesinio tobulinimo ir gerosios užsienio praktikos pritaikymo programa Lietuvoje, kuri suteikia galimybę jauniems profesionalams savo žiniomis ir idėjomis prisidėti prie modernios Lietuvos ateities kūrimo.

Kategorija:   Naujienos
Atgal