• Pirmas
  • Naujienos
  • Olandijoje aptartas vietos valdžios vaidmuo skatinant moterų bei jaunimo dalyvavimą politiniame gyvenime
image2 1200

Olandijoje aptartas vietos valdžios vaidmuo skatinant moterų bei jaunimo dalyvavimą politiniame gyvenime

2015-07-02 0 820 Views

Pasak posėdyje dalyvavusios Lietuvos delegacijos ETVRVK ir minėto komiteto narės Birštono merės Nijolės Dirginčienės, jaunimo įtraukimas į aktyvią politiką vietos lygmeniu aktualus ir Lietuvoje. „Siūlyčiau kolegoms merams apsvarstyti galimybę savo savivaldybėse inicijuoti didesnį jaunimo ir moksleivių įtraukimą į politinį gyvenimą bei suteikti jiems galimybes dalyvauti sprendžiant su jaunimu susijusius klausimus savivaldybėse. Ypač įdomūs Airijos gerosios praktikos pavyzdžiai, kuriais galėtume pasinaudoti“, – po posėdžio sakė N. Dirginčienė.

image1 600

Komiteto nariai taip pat diskutavo nepilnamečių seksualinio išnaudojimo tema. Posėdžio dalyviai sutarė, kad viešas kalbėjimas apie seksualinio išnaudojimo grėsmes, vaikų ir jaunimo švietimas, darbas su rizikos grupėmis galėtų sumažinti aukų skaičių Europoje. Vietos bei regioninės valdžios institucijų atstovai pasidalijo konkrečiais gerosios praktikos pavyzdžiais sprendžiant tokio pobūdžio problemas.

Posėdžio dalyviai taip pat dalijosi patirtimi ir įžvalgomis, kokį vaidmenį šiandieninėje visuomenėje galėtų vaidinti vietos ir regionų valdžios institucijos siekiant aktyvesnio moterų dalyvavimo politiniame gyvenime ar užtikrinant lygias moterų teises siekiant išsilavinimo bei įsitvirtinimo darbo rinkoje.

Kategorija:   Naujienos
Atgal