• Pirmas
  • Naujienos
  • Lietuvos ambasadorių ir savivaldybių atstovų susitikime aptarti investicijų pritraukimo klausimai

Lietuvos ambasadorių ir savivaldybių atstovų susitikime aptarti investicijų pritraukimo klausimai

2015-07-03 0 801 Views

Susitikime Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorė Roma Žakaitienė teigė, jog Lietuvos savivaldybės turi daugiau kaip 1500 bendradarbiavimo sutarčių su užsienio partneriais: pradedant bendradarbiavimu su kaimyninėmis valstybėmis Latvija, Lenkija, Baltarusija, Rusija, Skandinavijos šalimis ir baigiant tokiomis tolimomis kaip Japonija ar Kinija.

LSA apklausos duomenimis, savivaldybės ambasadų vaidmenį vertina teigiamai, dauguma jų turėjo įvairių nemalonių ar neįprastų situacijų kitose šalyse ir jas sprendžiant sulaukė diplomatinių atstovybių pagalbos.

R. Žakaitienė pabrėžė, jog savivaldybių požiūriu ambasadų vaidmuo ypač svarbus padedant mezgant naujus ryšius kultūros bei verslo srityse, todėl jos tikisi aktyvaus ambasadų prisidėjimo ieškant potencialių investuotojų bei, esant konkrečiam poreikiui, skleidžiant ir teikiant investuotojams informaciją apie Lietuvos savivaldybių ekonominį potencialą.

Reikalingą ambasadų pagalbą pritraukiant investitorius akcentavo ir susitikime dalyvavę Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Ambasadoriai pabrėžė, jog labai svarbu patiems merams važiuoti į įvairias šalis susitikti su potencialias investuotojais ir aptarti konkrečius planus bei siūlymus. Ne mažiau svarbu sukurti palankią jų verslo plėtrai aplinką, palengvinat biurokratines procedūras.

Susitikime užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, jog toks diplomatinių atstovybių ir savivaldybių atstovų susitikimas yra labai naudingas ir turėtų vykti kasmet.

Kategorija:   Naujienos
Atgal