• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA aptarti savivaldybėms aktualūs švietimo ir kultūros klausimai
bendras

LSA aptarti savivaldybėms aktualūs švietimo ir kultūros klausimai

2015-11-17 0 1159 Views

Vilniuje lapkričio 17 dieną, antradienį, susirinkę komiteto nariai aptarė, kokie kvalifikaciniai reikalavimai turėtų būti keliami savivaldybių kultūros įstaigų vadovams. Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos pirmininkė Danguolė Abazorovienė pabrėžė, jog ypač būtina tobulinti rekomendacijas skiriant savivaldybių viešųjų bibliotekų vadovus. Komiteto nariai taip pat akcentavo, kad įvairių savivaldybių kultūros įstaigų vadovams taikomi skirtingi kvalifikaciniai reikalavimai, bei nutarė kreiptis į Kultūros ministeriją dėl tokių reikalavimų nustatymo ir suvienodinimo.

3

Savivaldybių atstovai diskutavo ir apie kultūros srities darbuotojų kvalifikacijos kėlimą bei atestaciją. Panaikinus kultūros darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo centrą, šalyje neliko pastovios šių darbuotojų tobulinimo sistemos, tad nutarta kreiptis į Kultūros ministeriją su prašymu numatyti lėšas šiai sistemai atkurti.

Aptartas ir Seime vis atidėliojamas Biudžetinių įstaigų įstatymo pakeitimo įstatymas, kuris trukdo savivaldybių biudžetinėms įstaigoms dalyvauti asociacijų veikloje, bei mokinio krepšelio metodikos tobulinimas.

4

Posėdyje buvo taip pat patvirtinti komiteto pirmininko Virginijaus Komskio pavaduotojai. Jais tapo Biržų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irutė Varzienė ir LSA patarėjas švietimo ir kultūros klausimais Jonas Mickus.

LSA kultūros ir švietimo komitete dirba savivaldybių kultūros ir švietimo įstaigas jungiančių asociacijų vadovai. Su LSA komiteto sudėtimi galite susipažinti čia.

Kategorija:   Naujienos
Atgal