• Pirmas
  • Naujienos
  • Vilniuje aptartas savivaldybių vaidmuo atliekų tvarkymo sektoriuje
am 1200

Vilniuje aptartas savivaldybių vaidmuo atliekų tvarkymo sektoriuje

2015-12-03 0 737 Views

Gruodžio 1-ą, antradienį, Vilniuje vykusiame susitikime Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas pabrėžė, jog savivaldybėms labai svarbu, kad valstybės institucijos inicijuoja tokias diskusijas apie vietos valdžios funkcijas, problemas ir iššūkius tvarkant atliekas bei įsiklauso į konkrečius savivaldybių siūlymus.

Susitikime merai aktyviai dalijosi gerosios praktikos pavyzdžiais kuriant sėkmingai veikiančią atliekų tvarkymo sistemą, aptarė ir jos probleminius aspektus.

„Savivaldybių vaidmuo atliekų tvarkymo sektoriuje yra itin svarbus. Jose kuriamos savarankiškos sistemos, registruojami atliekų turėtojai, sudaromos sutartys su organizacijomis, užtikrinamos paslaugos gyventojams, parenkami atliekų tvarkytojai, nustatoma rinkliava,“ – kalbėjo aplinkos ministras K. Trečiokas.

Pasak ministerijos atstovų, užtikrinti veiksmingą atliekų tvarkymą savivaldybėms gali padėti turimi duomenys apie savo teritoriją – paslaugos gavėjų registras, konteinerinių aikštelių schemos ir kita. Susirinkusiesiems taip pat pristatyta dvinarė atliekų sistema bei jos etapai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal