• Pirmas
  • Naujienos
  • Regionų komitetas patvirtino Lietuvos atstovės parengtą nuomonę
maton 1200

Regionų komitetas patvirtino Lietuvos atstovės parengtą nuomonę

2016-10-13 0 934 Views

Pristatydama nuomonę D. Matonienė pasidžiaugė, kad šildymo sektorius pirmą kartą sulaukė tinkamo dėmesio, bei išskyrė tris esminius nuomonės akcentus: energijos efektyvumo didinimas pastatuose, energijos taupymas pramonės įmonėse ir finansavimas.

Europos Sąjungoje 45 proc. šildymui ir vėsinimui suvartojamos energijos tenka būsto sektoriui. Pranešėjos nuomone, reikėtų aktyviau pastatuose diegti pažangiąsias technologijas, kurių pagalba suvartojama mažiau energijos, reikalingos patalpoms šildyti, vėdinti, vėsinti, apšviesti, ruošti karštą vandenį ir kitiems poreikiams. O renkantis statybos medžiagas ir technologijas svarbus holistinis požiūris ir darniosios statybos prioritetų taikymas.

„Šildymo ir vėsinimo sektoriaus efektyvumo didinimui reikalingi dideli finansiniai resursai, todėl ypatingai svarbu turėti bendrą požiūrį ir siekti didesnio suderinamumo tarp įvairių finansavimo šaltinių. Reikėtų peržiūrėti esamas įvairių lygmenų finansinės paramos programas bei skatinti naujų patrauklių finansinių programų kūrimą“, – teigė Lietuvos delegacijos RK narė. Ji taip pat pabrėžė, kad didelį energijos taupymo potencialą turi pramonės įmonės.

Prieš RK sesiją Lietuvos ir Latvijos delegacijų RK nariai buvo susitikę aptarti šios bei Latvijos atstovo parengtos nuomonės „PVM veiksmų planas. Bendros ES PVM erdvės kūrimas. Laikas spręsti“.

Šių metų pavasarį RK patvirtino ir nuomonę dėl ES autorių teisių taisyklių modernizavimo, kurios vienas iš rengėjų taip pat buvo Lietuvos delegacijos atstovas – Zarasų rajono tarybos narys Arnoldas Abramavičius.

Kategorija:   Naujienos
Atgal