• Pirmas
  • Naujienos
  • Jaunimo užimtumas – tradicinio konkurso savivaldybėms ir bendruomenės 2017 metų prioritetas
berniukas496x642

Jaunimo užimtumas – tradicinio konkurso savivaldybėms ir bendruomenės 2017 metų prioritetas

2017-06-06 0 976 Views

Trečius metus iš eilės bendrovė „Maxima LT“ rengia projektą „Mes – bendruomenė“, kurio partnerė yra Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA).

2017-ųjų prioritetinė konkurso kryptis – jaunimo užimtumo didinimas. Šiemet ketinama paremti 5 projektų įgyvendinimą, bendrovė prisidės 70 proc., likusius 30 proc. dalį turės finansuoti savivaldybė ar bendruomenė.

Šiemet tinklas įsteigė 60 tūkst. eurų paramos fondą, o iš viso vienam projektui finansuoti bus skiriama iki 12 tūkst. eurų. Paraiškas gauti paramą gali teikti visos Lietuvos savivaldybės ir vietos bendruomenės, pristatydamos jau vykstančius arba visiškai naujus projektus.

„Džiugu, jog gyventojų iniciatyvumą skatina ne tik savivaldybės, bet ir verslas, laikantis save neatsiejama ir atsakinga vietos bendruomenės dalimi. Šis projektas dar kartą patvirtina, jog veikdami kartu galime sukurti gražią, saugią ir aktyvią kaimynystę, kurioje gera ir įdomu gyventi,“ – teigia projekto partnerės LSA direktorė Roma Žakaitienė.

„Maxima LT“ generalinė direktorė Kristina Meidė pabrėžia, jog bendrovė veikia visoje Lietuvoje, tad yra daugybės miestų ir miestelių bendruomenės dalimi.

„Norime būti geru kaimynu ir su bendruomenėmis nuolatos palaikome ryšį. Stengiamės prisidėti prie vietos bendruomenių aplinkos tvarkymo, infrastruktūros vystymo ir gerinimo, prie „Maximos“ parduotuvių ar šalia jų suteikiame galimybes bendruomenėms vykdyti savo veiklas. Šiais metais nusprendėme orientuotis į jaunimo užimtumo projektus, nes auga nauja karta, kuri greitai lems, kokia mūsų šalis bus rytoj. Norisi prisidėti prie prasmingo jų laisvalaikio skatinimo“, – sako K. Meidė.

Projekto paraiškos anketą ir nuostatus galima rasti čia. Paraiškų laukiama iki liepos 17 dienos imtinai.

Kategorija:   Naujienos
Atgal