• Pirmas
  • Naujienos
  • LSA iniciatyva sudaryta konsultacinė grupė aptarė vaiko teisių apsaugos centralizavimo klausimus

LSA iniciatyva sudaryta konsultacinė grupė aptarė vaiko teisių apsaugos centralizavimo klausimus

2018-01-18 0 1238 Views

2017 m. sausio 17 d. LR Seimo valstybės valdymo ir savivaldybių komitete įvyko LSA inicijuotos konsultacinės grupės, skirtos vaiko teisių apsaugos skyrių centralizavimo klausimams aptarti, posėdis. Posėdyje Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai pristatė ir su LSA atstovais išdiskutavo centralizuotos vaiko teisių apsaugos sistemos struktūros projektą.

Nuo 2018 m. liepos 1 d. numatytas vaiko teisių apsaugos sistemos centralizavimas glaudžiai susijęs su savivaldybių veikla. Todėl savivaldybėms rūpi, kad vykdant šią pertvarką būtų užtikrintas būtinų darbų tęstinumas ir dėl pertvarkos nenukentėtų vaikų gerovė.

LSA išsakė nuomonę, kad centralizuojant vaiko teisių apsaugos funkciją, svarbu stiprinti vaiko teisių apsaugą savivaldybių teritorijose ir nekurti naujų struktūrų, didinančių bereikalingą susirašinėjimą tarp žinybų. LSA atstovai akcentavo, kad iki centralizavimo turėtų būti aiškiai reglamentuotas funkcijų pasiskirstymas tarp savivaldybės ir centralizuotos vaiko teisių apsaugos institucijos, apibrėžtas atvejo vadybos metodo taikymas bei parengti algoritmai, užtikrinantys savivaldybių ir centralizuotos vaiko teisių apsaugos tarnybos skyrių bendrą darbą.

LSA planuoja 2018 m. vasario 7 d. organizuoti išplėstinį LSA Socialinių reikalų komiteto posėdį, kuriame su savivaldybių atstovais bus aptartas galutinis centralizuotos vaiko teisių apsaugos sistemos struktūros projektas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal