Šilutės rajono savivaldybė gavo šimtmečio lapę

2018-01-22 0 1369 Views

Ketvirtadienio vakarą, sausio 18 d., Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko komunikacijos projektų apdovanojimai „PR LAPĖS 2017“, kuriuose Šilutiškių akciją „Nepriklausomybės akto kopijos kelionę per Šilutės rajono savivaldybės seniūnijas“ naujienų portalas „15 min“ atrinko kaip vieną iš 10 geriausių nominacijos „Šimtmečio lapės“ komunikacijos projektų.

 

Specialų prizo nugalėtoją išrinko portalo „15 min“ skaitytojai balsuodami už jiems labiausiai patikusį projektą. Šilutės projektas nugalėjo: už šilutiškių projektą balsavo net 1327 skaitytojai, antroje vietoje palikę kitą projektą su 646 skaitytojų balsais.

Simbolinis žygis per Šilutės rajono savivaldybę – tai projektas, skirtas garbingai Lietuvos šimtmečio progai paminėti. Pasirinktas būdas itin originalus – nuspręsta pasitelkti žygeivių būrį, kad gabentų Nepriklausomybės Akto kopiją per visas seniūnijas. Rengtos iniciatyvos prasmė – skatinti dialogą tarp skirtingų kartų, raginti jas bendrauti, mąstyti, veikti ir tokiu būdu palikti prisiminimą apie save ir Lietuvą ateinančioms kartoms. Gražūs norai buvo puikiai įvertinti: akcijoje aktyviai dalyvavo daugiau nei 3000 Savivaldybės gyventojų. Lietuvos Nepriklausomybės akto kopija, Lietuvos trispalvė bei seniūnijos vėliavos gabentos įvairiausiais būdais: neštos, vežtos automobiliais, keturračiais, dviračiais, plukdytos baidarėmis ar net laivais. Taip Aktas-metraštis buvo perduodamas iš bendruomenės į bendruomenę, kol nukeliavo per 200 kilometrų ir aplankė visą Šilutės rajono savivaldybę.

Dalyvauti konkurse buvo kviečiamos verslo įmonės, nevyriausybinės organizacijos ir viešojo sektoriaus įstaigos. Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrius, bene vienintelis iš Lietuvos savivaldybių, konkursui buvo pateikęs du projektus: „Lietuvos Nepriklausomybės akto kopijos kelionė per Šilutės rajono savivaldybės seniūnijas“ ir naujai išleistą knygą „Viliojantis Šilutės kraštas“. 2017 metais dėl 8 skirtingų kategorijų varžėsi rekordinis kiekis projektų – buvo gauta net 115 paraiškų, kai 2016 m. – tik 40, o 2015 m. – 26.

„Akivaizdu, kad 2017 metai komunikacijos srityje buvo itin darbingi – „PR LAPĖS“ sulaukė rekordinio paraiškų skaičiaus. O pačios paraiškos stebino ne tik gausa, bet ir įvairumu, kūrybiškumu. Matėme projektų, nukreiptų į labai skirtingas auditorijas – vaikus, nuotykių ieškotojus, senjorus ar save išbandyti trokštančius žmones. Konkurse dalyvaujantys projektai tik dar kartą įrodė, kaip galima naujai išnaudoti, atrodo, jau visų šimtąkart naudotas priemones ir bandytus kanalus“, – sakė apdovanojimų koordinatorė Erika Rodžiūtė.

Geriausius 2017 metų projektus rinko savo srities ekspertai – Jogaila Morkūnas, Dovilė Filmanavičiūtė, Arijus Katauskas, Renata Matkevičienė, Lina Jakučionienė, Mindaugas Raguotis, Darius Udrys, Andrius Baranauskas, Ingrida Bartkienė. Komisijai pirmininkavo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas.

Kategorija:   Naujienos
Atgal