• Pirmas
  • Naujienos
  • Vokietijoje LSA direktorė susitinka su lietuvių bendruomene

Vokietijoje LSA direktorė susitinka su lietuvių bendruomene

2018-02-02 0 1293 Views

Šiomis dienomis LSA direktorė Roma Žakaitienė kartu su programos „Kurk Lietuvai“ vadove Agila Barzdiene Vokietijoje susitinka su lietuvių bendruomenės nariais.

LR Vokietijos ambasados ir Vokietijos lietuvių bendruomenės atstovai surengė susitikimus Berlyno ir Hamburgo miestuose su Vokietijoje gyvenančiais lietuviais.

Renginių „Horizonte Lietuva: įsidarbink, užmegzk ryšius, kurk savo kraštui” metu išvykusiesiems pristatomos ryšių su savo kraštu stiprinimo, kontaktų plėtimo, grįžimo, darbo ir gyvenimo Lietuvoje galimybės.

LSA direktorė gausiai susirinkusiesiems kraštiečiams pristatė iniciatyvą „Globalūs regionai“. Vokietijos lietuviai buvo supažindinti, kaip prisijungdami prie minėto projekto galėtų prisidėti prie savo gimtojo krašto kūrimo ir augimo.

Globalūs Regionai – LSA iniciatyva, siekianti išplėsti Lietuvos ribas integruojant išvykusius Lietuvius į savo gimtojo miestelio, miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti kuriant miestelio ekonominę gerovę, viešinant regiono potencialą. Kuriama užsienyje gyvenančių kraštiečių bendruomenė, su kuriais nuolat palaikomas ryšys. Prie šio projekto be lyderės Tauragės jau jungiasi Birštono, Panevėžio, Elektrėnų, Šilutės, Utenos, Širvintų, Trakų ir Vilniaus rajono savivaldybės.

Kategorija:   Naujienos
Atgal