Vasario 16 –osios renginiai savivaldybėse

2018-02-14 0 1947 Views

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga visoje šalyje vyks daugybė nemokamų koncertų, parodų ir kitų renginių.

Vilnius vasario 16-ąją rengiasi švęsti visą savaitę (vasario 9 – 18 dienomis). Kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, šiais metais bus siekiama visą sostinės senamiestį nukelti šimtmečiu atgal – į 1918-uosius. Būtent šią savaitę numatyta gausiausiai renginių ir šventės akcentų: norima įtraukti kuo daugiau restoranų bei barų, bus rengiamos nemokamos ekskursijos po Vilnių, svarbiausius Nepriklausomybės akto laikotarpio pastatus žymės specialus apšvietimas, mieste bus dalijamas senovinis leidinys, o viską vainikuos koncertas Katedros aikštėje su iki šiol nematytu moderniu sprendimu – Šimtmečio varpu.

Vasario 16-oji pasižymės ne tik jau atpažįstamais akcentais, kaip trispalvių šviesoforų akcija, laužais Gedimino prospekte, jaunimo eitynėmis, nemokamomis ekskursijomis, tačiau ir naujomis, netikėtomis idėjomis – bendradarbiavimu su restoranais kuriant šimtmečio senumo skonius bei atmosferą, „pasendintais” gatvių pavadinimais, Trispalvės formavimu iš apšviestų tiltų bei interaktyviu Šimtmečio varpu.

Visą renginių programą galima rasti čia.

Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad jau nuo pat ankstyvo ryto Kauno gatvės ir aikštės pasipuoš šventiškai trispalvėmis pasipuošusiais miestiečiais, vyks nuotaikinga akcija, minėjimai, koncertai bei eisenos.

Po Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ir iškilmingo minėjimo vyks nuotaikinga akcija „Valstybei – iš visos širdies“, kurios metu Kauno studentija, visuomeninės jaunimo organizacijos kartu su kauniečiais pasipuošę 2000 trijų spalvų širdžių, sustos į gyvąją trispalvę širdį ir įsiamžins bendroje nuotraukoje.

Akcijai pasibaigus šventinę dieną kauniečiai galės tęsti keliaudami į Istorinės LR Prezidentūros Kaune sodelį, kur galės išgirsti Prezidento A. Stulginskio 1922 m. vasario 16 d. sveikinimo kalbą bei pasiklausyti retro muzikos.

Visą Kauno miesto renginių programą galite rasti čia.

Uostamiestyje vasario 16-ąją dieną taip pat vyks gausybė nemokamų renginių.

Šiųmetėje Vasario 16-osios programoje – jaunųjų klaipėdiečių praturtinti tradiciniai renginiai, kitoks žvilgsnis į istorinius įvykius, šventinis Andriaus Mamontovo koncertas bei Klaipėdos šviesų festivalio startas.

Pirmieji Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirti renginiai prasidės jau vasario 15 dieną. Klaipėdos koncertų salėje vyks iškilmingas minėjimas „Klaipėda Lietuvoje“, Bendruomenės namuose susibūrę meno kolektyvai klaipėdiečius kvies į koncertą, mieste startuos išskirtinis tris dienas truksiantis Klaipėdos šviesų festivalis, dedikuotas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Vasario 16-ąją kartu švęsti Lietuvos valstybės 100-metį klaipėdiečiai bus kviečiami į Atgimimo aikštę, kur vyks vėliavos pakėlimo ceremonija ir šventė „Aš sveikinu visus“.

Visą renginių programą Klaipėdos mieste galite rasti čia.

Gausybė įdomių ir išskirtinių renginių vyks kitose šalies savivaldybėse: Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Mažeikiuose, Jonavoje, Utenoje ir kt.

Renginiais Lietuvos gyventojai bus lepinami ne tik vasario 16-ąją dieną, bet visus metus. Minint valstybės atkūrimo šimtmetį visoje šalyje laukia per tūkstantis renginių, dar per septyniasdešimt jų vyks užsienyje.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal