Lietuvos delegacija tarptautinėje konferencijoje Izraelyje

2018-02-19 0 1734 Views

 

Praėjusią savaitę Lietuvos delegacija (Druskininkų meras, LSA prezidentas Ričardas Malinauskas, jo patarėjas Aivaras Kadziauskas, LSA direktorė Roma Žakaitienė, Vilniaus miesto vicemerė Edita Tamošiūnaitė ir Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ projektų vadovė Dovilė Likaitė, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, jos patarėja Rimantė Kurkauskaitė, Akmenės meras Vitalijus Mitrofanovas, ) oficialiu vizitu lankėsi Izraelyje.
Tarptautinėje Izraelio valdžios atstovų rengiamoje konferencijoje „Muni World 2018” aptartos išmaniųjų miestų ir inovacijų miestuose temos. Daugiau nei 30 delegacijų iš viso pasaulio susirinko pasidalinti savo patirtimi ir gerosiomis praktikomis. Izraelis yra viena pirmaujančių valstybių pasaulyje inovacijų, technologijų, startuolių srityse.
Vizito Izraelyje metu taip pat vyko susitikimas su Tiberias miesto partneriais (kuriuo planuoja tapti ir Birštonas) bei meru Joseph Ben David. Susitikimo metu aptartas būsimo bendradarbiavimo sutarties pasirašymas, taip pat bendradarbiavimas turizmo, sveikatinimo, kultūros srityse. Lietuvos delegacijos atstovai dalyvavo susitikime su Izraelio savivaldybių konfederacijos vadovais.
Vizito metu vyko susitikimas su Lietuvos Respublikos ambasadoriumi Izraelyje Edminu Bagdonu ir ambasados atstovais. Buvo aptartas bendradarbiavimas turizmo, sveikatinimo ir sveikatingumo bei kultūros srityse, siekiant pritraukti kuo daugiau turistų iš Izraelio į Birštoną.
Pagal konferencijos programą Tel Avivo savivaldybėje įvyko susitikimas su Tel Avivo meru. Meras kartu su savivaldybės atstovais pristatė Tel Avivo miesto sėkmės istoriją, pasidalino patirtimi ir geraisiais pavyzdžiais. Konferencijos dalyviams atskleidė kaip šis miestas tapo išmaniuoju, aptarė inovacijas, startuolių ir verslo skatinimą, pristatė inovatyvų „Tel Avivo miestiečio kortelės“ projektą.
Aplankytas ir Izraelio inovacijų centras Tel Avive. Būtent Izraelis yra antroji šalis pasaulyje, pirmaujanti startuolių ir inovacijų srityje. Lietuvių kilmės centro atstovė Dona nuoširdžiai papasakojo ir parodė, kodėl Izraelio tauta vadinama „startuolių ir inovacijų tauta“. Kartu su delegacija merė lankėsi ir moderniausioje atliekų tvarkymo įmonėje Tel Avive, vyko susitikimai su emigrantų integracijos Izraelyje bendruomenės atstovais. Buvo pristatyti ir geriausi „Žaliojo miesto Tel Avivo“ projektai. Visi konferencijos dalyviai apsilankė moderniausioje ir didžiausioje Izraelyje informacinių technologijų ir kibernetinės apsaugos įmonėje „Check Point Company“.
Paskutinę vizito dieną Lietuvos ambasadoriaus Izraelyje E. Bagdono pakviesta Lietuvos delegacija dalyvavo iškilmingame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjime Izraelyje. Tel Avivo meno centre skambėjo Lietuvos himnas, susirinkusiems koncertavo ir lietuvių dainų motyvais kūrinius dovanojo akordeono virtuozas Martynas Levickis. Svečiams pristatyta lietuviška virtuvė, gastronomija, kultūrinės lietuvių tradicijos.
Planuojama tęsti glaudų bendradabiavimą su Lietuvos ambasada Izraelyje turizmo ir sveikatinimo srityse.

Kategorija:   Naujienos, Pranešimai spaudai
Atgal